ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Οι μικροί ήρωες της πόλης

Αν κάνετε μια βόλτα στους δρόμους του κέντρου, Αθηνάς, Ερμού, Ομόνοια, Πανεπιστημίου, θα συναντήσετε τους μικρούς ήρωες της πόλης μας. Μια ομάδα 10 ή και 15 εφήβων κάθε Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή εδώ και 2 μήνες μοιράζει νερά στους άστεγους. Το σύνθημά τους είναι μη περιμένεις το θαύμα, γίνε εσύ το θαύμα.

 «Be the Miracle»

Πρόκειται για τα παιδιά που στηρίζει η εθελοντική ομάδα Be The Miracle η οποία λειτουργεί από το 2012 και έχει ως στόχο την εκπαιδευτική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη μη προνομιούχων παιδιών της Αθήνας.
«Είναι παιδιά που προέρχονται από φτωχές οικογένειες και έχουν ζήσει δύσκολες καταστάσεις, κάποια από αυτά είναι θύματα ρατσισμού, κάποια ενδοοικογενειακής βίας, λέει στον Αθήνα 9,84 ο ιδρυτής της οργάνωσης Κωνσταντίνος Παντελίδης τονίζοντας την αξία της προσφοράς τους «μια προσφορά που δίνει χαρά τόσο στους ανθρώπους που ζουν στο δρόμο όσο και στα ίδια τα παιδιά».

 «Be the Miracle»

«Ξεκινήσαμε την δράση «Βόλτες δροσιάς» δειλά δειλά με λίγα μπουκάλια νερό και μια φορά την εβδομάδα» συνεχίζει ο κ. Παντελίδης «τα παιδιά στην αρχή δεν ήταν ενθουσιασμένα με την ιδέα όταν όμως βίωσαν την ζοφερή πλευρά της κοινωνίας σε πραγματικό χρόνο και βλέποντας ότι με μια απλή κίνηση  προσφέρουν τόσα πολλά, άρχισαν να παίρνουν θάρρος. Να θέλουν να δώσουν περισσότερα νερά και να βοηθήσουν ακόμα πιο πολύ».

«Be the Miracle»,  «Η δράση ξεκίνησε αρχές Ιουλίου. Οργανώθηκε κατόπιν σχεδίου όπου έπρεπε να καταγραφούν σημεία αστέγων. Ακολούθησε αξιολόγηση και ένα μίνι σεμινάριο για το πώς θα κινηθούν οι ομάδες έξω, κυρίως για την ασφάλεια των παιδιών τα οποία όλα είναι μαθητές Λυκείου» επισημαίνει ο κ. Παντελίδης. «Το αρχικό σχέδιο έλεγε, μετά από κάθε βόλτα η ομάδες να συγκεντρώνονται για συζήτηση σχετικά με την δράση. Τα παιδιά όμως συγκεντρωνόντουσαν έτοιμα να ξανά κάνουν την δράση μέσα στην ίδια μέρα!».

«Be the Miracle»,

 «Τα παιδιά όλο λένε για τα χαμόγελα των ανθρώπων που συναντούν, για τις ιστορίες που καμία φορά ακούνε από τους αστέγους. Ιστορίες που είτε δεν θα τις άκουγαν πουθενά, είτε θα τις βλέπανε σε κάποια ταινία και δεν θα πολύ πίστευαν ότι αυτά γίνονται στην πραγματικότητα».

Be the miracle

Το Θαύμα έγινε. Μια απλή πράξη που προσφέρει σε αστέγους και διδάσκει σε παιδιά.

«Be the Miracle»,

Για όποιον θα ήθελε να συμμετέχει ή να συνδράμει σε μικρές πράξεις που οδηγούν σε Θαύματα, η ιστοσελίδα της ομάδας «Be the Miracle»  www.bethemiracle.gr Επίσης μπορεί να επικοινωνήσει μαζί τους στο τηλ. 6944815109.

Καλλιόπη Ασλανίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων