ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

«Όχι» του εισαγγελέα στο αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας

Όχι κατά πλειοψηδία είπαν οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας στην αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής που είχε καταθέσει η Ηριάννα και ο συγκατηγορούμενός της. Τρία μέλη του δικαστηρίου ψήφισαν αρνητικά στο αίτημα των
κατηγορουμένων, ενώ αντίθετα δύο συνάδελφοί τους είχαν την άποψη ότι οι κατηγορούμεννοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Το συγκεντρωμένο πλήθος που είχε φτάσει από νωρίς στα δικαστήρια για να δηλώσει τη συμπαράτασή του στους κατηγορούμενους αντέδρασε φωνάζοντας συνθήματα όπως «Ο Τσοχατζοπουλος είναι έξω! Όλους τους
αφήνετε και δυο παιδιά να μείνουν μέσα! »

Νωρίτερα, η 29χρονη είχε πει στους δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου:

«Η μισή μου ζωή είναι η ακαδημαϊκή μου καριέρα και η άλλη μισή η εργασία μου. Διδάσκω και στο διδασκαλείο και στους πρόσφυγες. Εργάζομαι για το e-learning, ενώ είμαι εκπαιδεύτρια σε ξένους φοιτητές για εξ αποστάσεως εκμάθηση ελληνικών. Ήμουν έτοιμη να συνεχίσω να κατακτώ πράγματα, ώσπου όλα κόπηκαν. Λίγο πριν από την καταδίκη μου ήμουν έτοιμη να καταθέσω ένα πρόγραμμα για παιδιά. Ένα όνειρο που είχα από 19 χρόνων. Την 1η Ιουνίου μου στερήθηκε η ακαδημαϊκή μου διαδρομή, η εργασία μου, οι φίλοι μου, η οικογένεια. Η απουσία μου από αυτήν την τάξη είναι σαν να μου στερούν 6 χρόνια μεταπτυχιακά. Είχα βεβαιότητα για την αθώωση μου, ήξερα ποια είναι η αλήθεια, και ξαφνικά όλα χάθηκαν. Αισθάνθηκα προσβεβλημένη» είπε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών η 39χρονη Ηριάννα, ζητώντας την αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 13 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί, καθώς τον Ιούνιο κρίθηκε ενοχη για ένταξη και συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Στο πλευρό των δυο από το πρωί δεκάδες φίλοι και αλληλέγγυοι οι οποίοι βρέθηκαν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν.

«Μαζί» της και οι καθηγήτριες της στο Πανεπιστήμιο, Μαρια Ιακωβου και Αμαλία Μοζερ, οι οποίες εκθείασαν όχι μόνο τις δυνατότητες της, αλλά και το ήθος και τον χαρακτήρα της.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση

Την Ηριάννα υποδέχθηκαν στην κατάμεστη δικαστική αίθουσα δεκάδες υποστηρικτές, φίλοι και συγγενείς της, ορισμένοι εξ αυτών εμφανώς συγκινημένοι. Η αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών ήταν ασφυκτικά γεμάτη από το πρωί και μέχρι να έρθει η ώρα της συζήτησης της αίτησης της Ηριάννας, μέχρι και ο διάδρομος είχε γεμίσει υποστηρικτές. Μάλιστα, χρειάστηκε την παρέμβαση της προέδρου προκειμένου να παραμερίσει ο κόσμος έτσι ώστε οι μάρτυρες των υποθέσεων να μπορούν να φτάνουν την έδρα για να καταθέσουν.

Τελικά, η συγκέντρωση αλληλεγγύης υποχρεώθηκε να βγει από την αίθουσα, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι δημόσια και θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της δίκης, ύστερα από σχετική εντολή της προέδρου προς τη φρουρά της αίθουσας. Στόχος των αλληλέγγυων ήταν η με κάθε κόστος έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας, χωρίς προσκόμματα ή κωλύματα που ενδεχομένως να επιβάρυναν την ίδια την Ηριάννα.

Μετά την απόφαση των δικαστών ένταση επικράτησε , μεταξύ  οπαδών και φίλων της Ηριάννας και αστυνομικών δυνάμεων . Υποστηρικτές της, προχώρησαν σε ρίξη αντικειμένων κξαι φωτιές σε κάδους απορριμάτων με αποτέλεσμα η αστυνομία να διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία στο ρεύμα μα καθόδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Newsroom Αθήνα 984

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων