ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
έκτακτη σύνοδος ΑΕΙ

Αντίθετοι οι πρυτάνεις στο σχέδιο νόμου για τα ΑΕΙ

Την αντίθεσή της με βασικές διατάξεις του σχεδίου νόμου για την ανώτατη εκπαίδευση εκ νέου η σύνοδος των πρυτάνεων, που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα.

Οι πρυτάνεις κατά την έκτακτη σύνοδό τους, εξέφρασαν για άλλη μία φορά τη διαφωνία τους με τις διατάξεις που αφορούν το άσυλο, τις μεταπτυχιακές σπουδές, την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης των Πανεπιστημίων, την κατάργηση διακριτού ρόλου Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, την ίδρυση Πανεπιστημίου με τη μέθοδο συγχώνευσης ΤΕΙ, την εκλογή καθηγητών με κλειστές διαδικασίες.

Η Σύνοδος εκφράζει «την πρόθεσή της να συμμετάσχει σε ένα ειλικρινή διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να επανεξεταστεί το σχέδιο νόμου, ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της ανώτατης εκπαίδευσης».

Την περασμένη εβδομάδα η πρόεδρος της Συνόδου, πρύτανης του πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, είχε κάνει λόγο για «περαιτέρω σύγκλιση σε βασικά θέματα», μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Ωστόσο είχε επιφυλαχθεί να να κάνει περαιτέρω δηλώσεις, καθώς εκκρεμούσε η ενημέρωση των μελών της Συνόδου.

Ισίδωρος Ρούσσος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων