ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Place 1_GRC1_Maria Stefanidou_Lake Vegoritida_Greece

Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα την Ελληνική Φύση

Τις τελευταίες του μέρες διανύει ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα το Ελληνικό τμήμα της Βαλκανικής Πράσινης Ζώνης (Balkan Green Belt).

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας έχει ως σκοπό να αναδείξει την σημασία της Πράσινης Ζώνης, δηλαδή του δικτύου περιοχών με έντονο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον ανάμεσα σε γειτονικές χώρες.

Στην Ελλάδα, η Πράσινη Ζώνη περιλαμβάνει ποτάμια όπως ο Καλαμάς και ο Έβρος, λίμνες όπως οι Πρέσπες, η Κερκίνη και η Δοϊράνη και όλες τις οροσειρές κατά μήκος των βόρειων συνόρων της χώρας, όπως η Ροδόπη και η Βόρεια Πίνδος. Απαράμιλλης ομορφιάς τοπία, μερικά από τα πιο σημαντικά πάρκα της χώρας, βουνά και δάση που αποτελούν καταφύγια απειλούμενων ειδών, όπως η καφέ αρκούδα, συνθέτουν έναν ενδιαφέροντα προορισμό και τόπο εξερεύνησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του.

Όσοι θέλουν να λάβουν μέρος πρέπει να στείλουν φωτογραφίες από τις προαναφερθείσες περιοχές. Οι νικητές θα κερδίσουν τα παρακάτω βραβεία:
1ο Βραβείο: ένα Tablet
2ο Βραβείο: μία ψηφιακή κορνίζα φωτογραφιών
3ο Βραβείο: ένα power bank

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν τις φωτογραφίες τους μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 15 Ιουλίου 2017 στον λογαριασμό: [email protected] .

Place 4_GRC2_Leonidas Kourentis_Agios Achilleios Lake Prespa_Greece4th

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Ζώνη αποτελεί κατά κύριο λόγο την συνοριακή γραμμή αυτού που ήταν παλιά το «Σιδηρούν Παραπέτασμα». Κατά μήκος του πρώην «Σιδηρού Παραπετάσματος» που χώριζε την Ευρώπη σε Ανατολή και Δύση κατά κύριο λόγο περιλαμβάνει οροσειρές, καθώς και λίμνες και ποτάμια της Βαλκανικής.
Μια περιοχή με μεγάλη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας, πολλαπλές εναλλαγές τοπίων και αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με τη φύση, η Βαλκανική Πράσινη Ζώνη αποτελεί ιδανικό φόντο για τους λάτρεις της φωτογραφίας.

Η ημερομηνία λήξης για την υποβολή των φωτογραφιών είναι η 15η Ιουλίου 2017. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλα τα άτομα που ζουν, επισκέφτηκαν ή θα επισκεφτούν το Ελληνικό τμήμα της Βαλκανικής Πράσινης Ζώνης. Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν πρέπει υποχρεωτικά να έχουν ληφθεί κατά μήκος της Ελληνικής περιοχής της Βαλκανικής Πράσινης Ζώνης και να σταλούν με e-mail στον  λογαριασμό: [email protected]
Ο διαγωνισμός οργανώνεται από την Περιβαλλοντική Οργάνωση «Καλλιστώ» σε συνεργασία με τη γερμανική οργάνωση euroNatur.

Newsroom Αθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων