ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Μουσείο Ακρόπολης: 11 εκατομμύρια επισκέπτες, 2 υπάλληλοι, αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Έντεκα εκατομμύρια επισκέπτες έχει καταγράψει το Μουσείο της Ακρόπολης sτα 8 χρόνια λειτουργίας του, ενώ για την χρονιά που πέρασε o αριθμός είναι εξίσου εντυπωσιακός: 1 εκατ. 475 χιλιάδες (με πρώτη χώρα προέλευσης την Ελλάδα και δεύτερη της ΗΠΑ), σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Παντερμαλής, ο οποίος έκανε έναν μικρό απολογισμό για την χρονιά που πέρασε, υπενθυμίζοντας ότι η εξωστρέφεια είναι το βασικό χαρακτηριστικό του Μουσείου. Περιοδικές εκθέσεις, προγράμματα θεματικών παρουσιάσεων, και η αρχαιολογική ανασκαφή ήταν μόνο μερικά από τα σημεία στα οποία αναφέρθηκε.

Κορυφαία στιγμή της χρονιάς που πέρασε η επίσκεψη του Αμερικανού Πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Για τον όγδοο χρόνο λειτουργίας το Μουσείο ακολούθησε με συνέπεια την πολιτική δανεισμού και προώθησης συλλογών του σε μεγάλα μουσεία και ιδρύματα του εξωτερικού όπως Κρατικό Ιστορικό μουσείο της Μόσχας και το onassis culture center της Νέας Υόρκης, χωρίς ποτέ να σταματούν οι  συνεχείς αλλαγές και βελτιώσεις της μόνιμης έκθεσης με το τμήμα συντήρησης να έχει πραγματοποιήσει εργασίες σε 265 αρχαιότητες του Μουσείου.

Ο κ. Παντερμαλής τόνισε, κατά την διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ότι, αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας του μουσείου και σε εξοπλισμό και σε προσωπικό, χωρίς ωστόσο να αναφέρει λεπτομέρειες, ενώ υπενθύμισε ότι το Μουσείο συνεχώς καλλιεργεί την προσπάθεια να μείνει ζωντανή η συζήτηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, «όχι για να τα έχουμε απλά εμείς, αλλά για την ακεραιότητα των γλυπτών», διευκρινίζοντας ότι υπάρχει και η πολιτική διάσταση που την χειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμό.

Τέλος, ερωτηθείς για το πότε τελικά θα αποκτήσει διευθυντή το Μουσείο απάντησε: «Διευθυντής που έχει δύο εργαζόμενους δεν θα είναι και πολύ ευτυχισμένος», αποκαλύπτοντας ότι επισήμως το Μουσείο της Ακρόπολης έχει μόνον δύο υπαλλήλους με την ειδικότητα του συντηρητή – με ακόμη έναν αρχαιολόγο «καθ οδόν» όπως χαρακτηριστικά είπε- και όλοι οι υπόλοιποι 180 είναι υπάλληλοι με σύμβαση αορίστου χρόνο ιδιωτικού δικαίου του Οργανισμού Ανέγερσης. 

Για αύριο,Τρίτη 20 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία το Μουσείο κλείνει τα οχτώ, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου και το εστιατόριο θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 8 πρωί έως τα μεσάνυχτα ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ κι έπειτα. Έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό βίντεο για τα σπήλαια της Ακρόπολης στο οποίο έχει γίνει ψηφιακή απόδοση των ευρημάτων στα σημεία ακριβώς που ανακαλύφθηκαν, το οποίο θα παρουσιάζεται σε μεγάλη οθόνη στο ισόγειο ενώ ακριβώς δίπλα εκτίθενται τα ευρήματα αυτά, ενώ στις 9 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία στον προαύλιο χώρο του Μουσείου από την Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής.

Βάσια Μπακετέα

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων