ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Γ. Καμίνης: «Οι πόλεις είναι εκείνες που μπορούν να καλύψουν το κενό ανάμεσα στην Ευρώπη και τους πολίτες»

Ο δήμαρχος Αθηναίων και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών συζήτησαν με νέους για το μέλλον της Ευρώπης.

«Ο διάλογος και η διαβούλευση αποτελούν βασικά εργαλεία της πολιτικής μας για την προώθηση έργων και παρεμβάσεων υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, κατά την έναρξη των εργασιών της ανοιχτής συζήτησης πολιτών της Αθήνας με θέμα «Χωρίς πάνελ: Μια συζήτηση για την Ευρώπη», παρουσία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών Markku Markkula.

«Με τη διαβούλευση, ο πολίτης μπαίνει στο επίκεντρο της διαδικασίας και αναδεικνύονται οι έννοιες της διαφάνειας, της εμπιστοσύνης και του σεβασμού προς τους θεσμούς», τόνισε ο κ. Καμίνης, επισημαίνοντας τον ιδιαίτερο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν οι πόλεις.

«Οι πόλεις είναι εκείνες που μπορούν να καλύψουν το κενό ανάμεσα στην Ευρώπη και τους πολίτες», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, προσθέτοντας ότι «η Ευρώπη μπορεί να αναζωογονηθεί από ενεργούς πολίτες που διακρίνονται για την εξωστρέφεια, τη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, το σεβασμό προς το περιβάλλον και την ειλικρινή επιθυμία και δυνατότητα να φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητα».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών κ. Markkula τόνισε: «Η Ευρώπη είναι εδώ προκειμένου, πρωτίστως, να εργάζεται για τους πολίτες της και με τους πολίτες της. Οι δημοκρατικά εκλεγμένοι τοπικοί ηγέτες πρέπει να διαμορφώσουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και να αποφασίσουν για το μέλλον της Ευρώπης με τη συνεργασία των πολιτών, προκειμένου να καταδειχθεί ότι η φωνή τους και η συμμετοχή τους έχει αξία. Το μέλλον της Ευρώπης, πρέπει να χτιστεί από τη βάση προς την κορυφή, έχοντας υπόψη τη διαφορετικότητα, καθώς και την ποικιλομορφία των περιοχών μας και παράλληλα προωθώντας τις κοινές ευρωπαϊκές μας αξίες. Για το λόγο αυτό βρίσκομαι στην Αθήνα. Για να αφουγκραστώ τους πολίτες και τις τοπικές αρχές και να ακούσω τις ιδέες τους για το πώς θέλουν να συνδράμουν σε ένα λαμπρότερο ευρωπαϊκό μέλλον».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι εξέφρασαν τις ελπίδες αλλά και τις ανησυχίες τους για την Ευρώπη, παρουσιάζοντας συμμετοχικές δράσεις με τις οποίες παρεμβαίνουν στην καθημερινότητα της πόλης.

(Φωτογαφίες: Βασιλική Χύτα)

Γιώργος Μανουσακάκης

 

Print FriendlyΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων