ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση από δημοσιεύματα περί επικοινωνίας Καμμένου με ισοβίτη για το Noor1 – Ηχηρή απάντηση Κοντονή

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Πάνος Καμμένος φέρεται να είχε μυστικές τηλεφωνικές επαφές με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη, που έχει καταδικαστεί για την γνωστή υπόθεση Noor1 . Το θέμα προσέλαβε διαστάσεις καθώς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν εξηγήσεις ενώ η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι  κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή. Ο κ. Καμμένος δεν διέψευσε επαφή με τον ισοβίτη αλλά με δήλωση του τόνισε ότι δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλόπουλου ο κρατούμενος του ζήτησε δικαστική προστασία για να καταθέσει και ο υπουργός ενημέρωσε την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό. Ηχηρή ήταν η απάντηση του κ. Κοντονή, από το βήμα της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι, «βορβορώδης και βροντώδης κατάσταση είναι όταν οικονομικά συμφέροντα επιχειρούν να υπαγορεύσουν πολιτικό λόγο στα κόμματα και να διαμορφώσουν κλίμα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης».

Όπως είπε ο κ. Κοντονής «αν έχει συμβεί παρατυπία, όσον αφορά τον κανονισμό των φυλακών αυτό θα ελεγχθεί» και πρόσθεσε, «αλλά μην ξεχνάμε ότι η υπόθεση σχετίζεται με τη διάχυση 2,1 τόνων ηρωίνης στη χώρα και αυτό το έγκλημα εις βάρος της ελληνικής νεολαίας δεν θα μείνει έτσι».

Ο υπ. Δικαιοσύνης επέμεινε ότι η κυβέρνηση έκανε αυτό που έπρεπε, δίνοντας όλες τις πληροφορίες στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ επεσήμανε ότι η δικαστική έρευνα συνεχίζεται σε όλα τα επίπεδα.

Οι ερωτήσεις ΝΔ, ΔΗΣΥ και ΠΟΤΑΜΙΟΥ

Ερώτηση για το «σοβαρότατο», όπως το χαρακτηρίζει, πολιτικό ζήτημα που προκύπτει από δημοσίευμα της εφημερίδας κατέθεσε στη Βουλή ο τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπ. Δικαιοσύνης για το ίδιο θέμα υπέβαλε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.
Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, ο Τομεάρχης της ΝΔ τον ρωτά, εάν είναι ενήμερος για την υπόθεση και εάν έκανε οποιαδήποτε ενέργεια, προκειμένου να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Δικαιοσύνης από τέτοιου είδους απαράδεκτες παρεμβάσεις αναρμόδιων υπουργών.

Απευθυνόμενος επίσης προς τον υπ. Δικαιοσύνης, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τον ρωτά:

1) Εάν η επικοινωνία του κ. Καμμένου με τον κρατούμενο ήταν σε γνώση του Συμβουλίου της Φυλακής και
2) Σε ποιο σημείο της διαδικασίας και με ποιόν τρόπο έγινε η -κατά δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας- παρέμβασή του στην Εισαγγελία.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να εξηγήσει ποια είναι η θέση του ως προς την αντιθεσμική- όπως την χαρακτηρίζει- παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από τον κ. Καμμένο.

Πώς ξέσπασε η πολιτική αντιπαράθεση

Την σκληρή πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Στο Καρφί», στο οποίο γίνεται λόγος για μυστικές συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, με τον Μάκη Γιαννουσάκη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή έχοντας καταδικαστεί σε ισόβια για την υπόθεση του ναρκω-πλοίου «Noor 1». Όπως υποστηρίζει το επίμαχο δημοσίευμα, ο κ. Καμμένος φέρεται να είχε συναντήσεις εντός των φυλακών με τον καταδικασμένο σε ισόβια κάθειρξη, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για παρέμβαση της κυβέρνησης στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Συνομίλησε ο λαθρέμπορος Γιαννουσάκης με τον Καμμένο;», ρώτησε με ανακοίνωσή της η ΝΔ. Ο κ. Καμμένος απάντησε: «Ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό», ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Πρόσθεσε δε, πως «πέρασαν 24 ώρες από την έρευνα στις επιχειρήσεις του σπόνσορα της ΝΔ, και ομοτράπεζου του Κυριάκου Μητσοτάκη, για στοιχεία που αφορούν εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση μαύρου χρήματος και η σιωπή τους ήταν όντως εκκωφαντική, έως το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καρφί», το οποίο, αφού απορρίφθηκε από δύο εφημερίδες έναντι αντιτίμου, δημοσιεύτηκε στον καταδικασμένο για συκοφαντική δυσφήμιση όμιλο σε περισσότερα από έξι χρόνια φυλάκιση». «Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…», καταλήγει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, επανήλθε με ανακοίνωση, ζητώντας απαντήσεις για την υπόθεση, τόσο από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, όσο και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή. Στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει: «Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της ΝΔ, τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση που ανέδειξε το δημοσίευμα.
-Ερώτημα 1ο: Επικοινώνησε με οποιονδήποτε τρόπο ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη κ. Γιαννουσάκη;
-Ερώτημα 2ο: Γιατί αγωνιά ο κ. Υπουργός για το ποιος τελικά θα πάει πρώτος μέσα; Γνωρίζει μήπως κάτι που αγνοούν όλοι οι υπόλοιποι;
Ο κ. Καμμένος και συνολικά η Κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν ξεκάθαρες απαντήσεις».

Ο κ Κοντονής απάντησε στη ΝΔ αναφέροντας ότι, «προκαλεί κατάπληξη η σπουδή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να υιοθετήσει και ν’ αποδεχθεί μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας και τους όψιμους ισχυρισμούς του καταδικασθέντος σε ισόβια κάθειρξη Γιαννουσάκη σχετικά με την υπόθεση του πλοίου Noor1». Ενώ μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι, «είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που η οικονομική αστυνομία διενεργεί ελέγχους και η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη». Κάλεσε δε τη ΝΔ να υποβάλλει ερωτήματα ακολουθώντας τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου», καθώς όπως ανέφερε με τον τρόπο αυτό ο ελληνικός λαός θα πληροφορηθεί «με ποιο τρόπο οικονομικοί παράγοντες διαμορφώνουν τον πολιτικό λόγο κομμάτων και ποίων τα συμφέροντα εξυπηρετεί η ΝΔ».

Ταυτόχρονη ήταν και η επιθεση της ΔΗΣΥ προς την κυβέρνηση για το ίδιο θέμα. Ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ότι, «η επικοινωνία του κ. Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο στις φυλακές, καθώς και η αντιθεσμική του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν δείχνουν μόνο την παρακμή της κυβέρνησης αλλά και τις επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών αντιδράσεις και συγκαλύψεις αυτής της κυβέρνησης, η οποία δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα κρατικά αξιώματα για ίδιον όφελος. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι κάθε μέρα και περισσότερο εκτεθειμένος από τη συμπεριφορά του υπουργού του κ. Πάνου Καμμένου».

Ανακοίνωση για την υπόθεση εξέδωσε και το Ποτάμι: «Η εμπλοκή του κ. Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του. Με ποια αρμοδιότητα ο Υπουργός Άμυνας εμπλέκεται στην κατάθεση σε μια υπόθεση που αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών; Περιμένουμε απαντήσεις. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη εάν η ίδια δεν κινήσει στη Βουλή τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ώστε η υπουργική ασυλία να μην αποτελεί εμπόδιο για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

«Αλήθεια πόσο άνετα αισθάνονται στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ο συνεταίρος τους στην κυβέρνηση και υπουργός εθνικής άμυνας συνομιλεί με ισοβίτη» διερωτάται ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς.  Ελπίζω, πρόσθεσε, να μην μας πει πάλι ο κ. Καμμένος, ότι το νούμερο το σχημάτισε κατά λάθος το παιδί του.

Newsroom Αθήνα 9.84 – Δημήτρης Ράντος – Γιάννης Λαυράνος – Σπ. Μουρελάτος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων