ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Αγωγός αποχέτευσης τοποθετείται στην οδό Δημοφώντος στο Θησείο

Έργα τοποθέτησης αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων, μήκους 260 μέτρων, πραγματοποιούνται από προχθές Τετάρτη (14/6) σε τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα επί της οδού Δημοφώντος στο Θησείο.

Από τη συμβολή με την οδό Θορικίων μέχρι την Ηρακλειδών, γερανοί, μπουλντόζες και φορτηγά έχουν πιάσει δουλειά, αφήνοντας ανοιχτές στην κυκλοφορία τις ενδιάμεσες οδούς Φιλίδος, Νηλέως και Αίθρας.

Το πρόβλημα αφορά κυρίως τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής, που δεν θα μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, τουλάχιστον για τις επόμενες δυο εβδομάδες (πρώτη εβδομάδα Ιουλίου). Οι υπεύθυνοι του έργου (επιβλέποντες μηχανικοί, αρχαιολόγοι και εργολάβοι), οι περισσότεροι υπάλληλοι του τμήματος αποχέτευσης του Δήμου Αθηναίων, βρίσκονται στο σημείο καθημερινά από νωρίς το πρωί (7:00) μέχρι τις 15:00. Ενημερωτικά σημειώματα έχουν αναρτηθεί παντού κατά μήκος της Δημοφώντος, αλλά και στη στάση του 227, του μοναδικού λεωφορείου που περνά από τον συγκεκριμένο δρόμο και το οποίο αναγκαστικά έχει τροποποιήσει το δρομολόγιό του.

Κάτοικοι της περιοχής, που μίλησαν στον Αθήνα 9.84, αναφέρουν ότι είχαν αιτηθεί οι ίδιοι στον Δήμο την τοποθέτηση του αγωγού στη Δημοφώντος, κάτι που τελικά υλοποιήθηκε μετά από δυο χρόνια. Ο κεντρικός αγωγός ήταν είτε πολύ παλιός (από τη δεκαετία του ’50) είτε εντελώς ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα πολλά ισόγεια στην περιοχή να πλημμυρίζουν.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες πολυκατοικίες στο συγκεκριμένο σημείο είναι παλιές, κατασκευασμένες τη δεκαετία του ’70. Όποτε, το αίτημα για ένα έργο υποδομής, που θα εξυπηρετούσε τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων, δεν θα μπορούσε να πάρει κι άλλη αναβολή.
Γιώργος Κυριακίδης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων