ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Το Athens Photo Festival επιστρέφει με μια επετειακή διοργάνωση

Το κεντρικό πρόγραμμα εκθέσεων της επετειακής διοργάνωσης του Athens Photo Festival 2017 (Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Φωτογραφίας), το οποίο εγκαινιάζεται την Tετάρτη 14 Ιουνίου στο Μουσείο Μπενάκη (Κτίριο Οδού Πειραιώς), παρουσιάστηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, Μανώλης Μωρεσόπουλος. Η φετινή διοργάνωση έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς το φεστιβάλ συμπληρώνει 30 χρόνια συνεπούς παρουσίας στη διεθνή φωτογραφική σκηνή και πλέον έχει φτάσει να θεωρείται το κορυφαίο στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η τρίτη φορά που τη διοργάνωση φιλοξενεί το Μουσείο Μπενάκη επισφραγίζεται από τη συμμετοχή 85 καλλιτεχνών από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και 24 Έλληνες, έπειτα από ανοιχτή πρόσκληση των διοργανωτών και 2.000 προτάσεις καλλιτεχνών.

Επιπλέον, σημαντικοί διεθνείς προσκεκλημένοι και ένα ευρύ φάσμα δράσεων και παράλληλων εκδηλώσεων, τοποθετούν την Αθήνα στο επίκεντρο της διεθνούς φωτογραφικής σκηνής.

Tο εκθεσιακό πρόγραμμα της επετειακής διοργάνωσης του Athens Photo Festival, υπό το γενικό τίτλο «Still Searching», πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια των μηνών Ιουνίου-Ιουλίου. Mε εμφανή προσανατολισμό στη σύγχρονη φωτογραφία, επικεντρώνεται σε κρίσιμα πολιτικά και ιδεολογικά ζητήματα της σημερινής κοινωνικής πραγματικότητας, διασταυρώνοντας έργα σύγχρονων δημιουργών κι ενισχύοντας τον καλλιτεχνικό, πολιτικό και κοινωνικό διάλογο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει εκθέσεις με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες, καθώς και ένα σύνολο δράσεων -προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, portfolio reviews, ομιλίες, παράλληλες εκδηλώσεις- που διευρύνουν το διάλογο και την ενεργό συμμετοχή. Με σημείο εκκίνησης το Μουσείο Μπενάκη, οι εκθέσεις επεκτείνονται και σε άλλους χώρους της Αθήνας, συμπεριλαμβανοντας φωτογραφικά έργα, βίντεο, αρχειακό υλικό και φωτογραφικά βιβλία.

Στο πρόγραμμα, ξεχωρίζει η Έκθεση Photobook, που ειναι αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Πρόκειται για μια προσπάθεια να αναδειχθεί μια λιγότερο γνωστή πτυχή της καλλιτεχνικής δημιουργίας στη χώρα μας, που καθιστά το βιβλίο ένα αυτοτελές έργο, παρουσιάζοντας βιβλία από καλλιτέχνες και διεθνείς εκδοτικούς οίκους, εκδόσεις περιορισμένου αριθμού αντιτύπων, καταλόγους και έντυπα σε σχέση με τη φωτογραφία. Η έκθεση αυτή προτείνει στους φίλους της φωτογραφίας, του βιβλίου και της σύγχρονης δημιουργίας γενικότερα μια «άλλη» εμπειρία ανάγνωσης, όπου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν περισσότερα από 350 επιλεγμένα βιβλία από όλο τον κόσμο, τα οποία αντανακλούν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων καθώς και τάσεων στο χώρο του βιβλίου, σε αισθητικό και τεχνικό επίπεδο.

Η ετήσια έκθεση «Νέοι Έλληνες Φωτογράφοι» επιχειρεί να αναδείξει την καλύτερη τρέχουσα φωτογραφική παραγωγή δημιουργών ηλικίας 18-35 ετών, ενώ στην εκδήλωση Photo Voices (27/6, ομιλητές από διαφορετικές χώρες θα μοιραστούν εμπειρίες και απόψεις, αναδεικνύοντας το ρόλο της φωτογραφίας στη σημερινή κοινωνική πραγματικότητα.

Διάρκεια εκθεσης: 15/6-30/7
Ωράριο: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 11:00-21:00, Πέμπτη 11:00-23:00.

 Γιώργος Κυριακίδης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων