ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
νόμιμη στάθμευση δικύκλων στο κέντρο της Αθήνας

Νόμιμο motoparking στο κέντρο της Αθήνας

Με όποιον μοτοσικλετιστή ανοίξεις κουβέντα για τη νόμιμη στάθμευση δικύκλων στο κέντρο της Αθήνας θα ακούσεις την ίδια φράση «μια πικρή ιστορία».
«Δεν υπάρχουν νόμιμα παρκαρίσματα για μοτοσυκλέτες στο κέντρο της Αθήνας», λέει στον Αθήνα 9.84 ο Γιώργος, ο οποίος εργάζεται στο κέντρο της πόλης και μετακινείται με μηχανή, «εκτός από ελάχιστες οριοθετημένες σε κάποιους δρόμους, οι οποίες φυσικά δεν επαρκούν»
Έτσι, οι Αθηναίοι μοτοσικλετιστές σταθμεύουν όπου βρουν και κυρίως στα πεζοδρόμια.

νόμιμη στάθμευση δικύκλων στο κέντρο της Αθήνας

Συνεργεία του Δήμου Αθηναίων, χθες Δευτέρα, δημιούργησαν θέσεις πάρκινγκ μόνο για μηχανές τοποθετώντας πορτοκαλί πλαστικούς κώνους στο οδόστρωμα, στην οδό Ευριπίδου από το ύψος της οδού Αθηνάς έως και την διασταύρωσή της με την οδό Πολυκλείτου.

νόμιμη στάθμευση δικύκλων στο κέντρο της Αθήνας

«Θα συνεχίσουμε από την διασταύρωση της Ευριπίδου με την Πολυκλείτου έως και την Αιόλου» αναφέρει ο αντιδήμαρχος καθαριότητας της Αθήνας κ. Ανδρέας Βαρελάς «από την Αιόλου έως την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων και υπολογίζουμε έως το τέλος Ιουνίου να έχουμε παραδώσει προς χρήση στους μοτοσυκλετιστές και το κομμάτι της οδού Παπαρηγοπούλου πίσω από την Πλατεία Κλαυθμώνος. Καλούμε τους φίλους δικυκλιστές να χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα σημεία ,να πάψουν να σταθμεύουν σε πεζοδρόμια, πεζοδρόμους και πλατείες και να γνωρίζουν ότι στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας δεν μπορούν ούτε να μπαίνουν ούτε να σταθμεύουν».

νόμιμη στάθμευση δικύκλων στο κέντρο της Αθήνας

Ωστόσο οι επαγγελματίες της περιοχής δεν είδαν το έργο με «καλό μάτι».
«Δεν θα μπορούν οι πελάτες μας να σταθμεύσουν για λίγο έως ότου ψωνίσουν», μας λέει ο Βασίλης, που το κατάστημά του βρίσκεται στην Ευριπίδου, προσθέτοντας ότι «θα δημιουργηθούν, επίσης, προβλήματα και με την τροφοδοσία των καταστημάτων».

«Σίγουρα κάποιους θα δυσαρεστήσουμε ωστόσο θα δημιουργήσουμε μια εσοχή όπου θα επιτρέπεται η στάθμευση για μικρό χρονικό διάστημα για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων» δήλωσε ο κ. Βαρελάς όταν του μεταφέραμε τα παράπονα των καταστηματαρχών.

νόμιμη στάθμευση δικύκλων στο κέντρο της Αθήναςνόμιμη στάθμευση δικύκλων στο κέντρο της Αθήνας

Ο κ. Βαρελάς παραδέχτηκε ότι ούτε αυτές οι θέσεις νόμιμης στάθμευσης που δημιουργούνται θα είναι επαρκείς ωστόσο υποσχέθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να αυξηθούν και πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που οι πορτοκαλί κώνοι της τροχαίας βανδαλιστούν θα αντικαθίστανται μέσα σε λίγες ώρες.

Καλλιόπη Ασλανίδου

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων