ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Βασίλης Αλεξάκης ​​στον Αθήνα 9.84​: Το βιβλίο διατηρεί ακέραιη τη γοητεία του

«Το βιβλίο διατηρεί ακέραιη τη γοητεία του, αρκεί να το μάθουμε από παιδιά», είναι η άποψη που διατυπώνει ο γνωστός συγγραφέας, Βασίλης Αλεξάκης, ο οποίος επ’ ευκαιρία της συμμετοχής του στα δρώμενα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου μίλησε στον Αθήνα 9.84 και την εκπομπή «Ντάμες Σπαθί».
«Καθώς το βιβλίο αποκαλύπτει τεράστιους θησαυρούς στον αναγνώστη, η ευθύνη των σχολείων είναι μεγάλη ώστε να προσανατολίσουν τα παιδιά στο διάβασμα και μάλιστα μέσω βιβλίων που θα τα γοητεύσουν», θεωρεί ο κ. Αλεξάκης.

Ο ίδιος δεν περιφρονεί τα λεγόμενα “λαϊκά αναγνώσματα” καθώς -όπως λέει- ακόμη και μέσω αυτών ωθούνται άνθρωποι στο διάβασμα και στις προθήκες των βιβλιοπωλείων, όπου μπορεί να δελεαστούν οπτικά και να “διαβάσουν, έστω, ένα οπισθόφυλλο”.

Ο Βασίλης Αλεξάκης θεωρεί ότι παρά τις τόσες προσπάθειες να καθιερωθεί το ηλεκτρονικό ανάγνωσμα, το φυσικό μέσο του βιβλίου παραμένει δημοφιλέστερο και “διατηρεί ακέραιη τη γοητεία του” καθώς έχει “τεράστιο πλεονέκτημα, εφόσον μπορείς να το ελέγχεις, να γυρίζεις πίσω, να υπογραμμίζεις, να σημειώνεις”.

Αναφερόμενος στις γαλλικές εκλογές, ο κ. Αλεξάκης που έχει μοιράσει τη ζωή του ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία τόνισε ότι υπάρχει μια “εσφαλμένη τάση τα κόμματα να κυβερνούν δεξιότερα της ιδεολογίας τους, του προγράμματος τους”. Πιστεύει ότι το φαινόμενο αυτό διέλυσε και το σοσιαλιστικό και το δεξιό κόμμα. Ο ίδιος θεωρεί την άνοδο του Εθνικού Μετώπου τραγικό για την Γαλλία, ενώ χαρακτήρισε τον υποψήφιο της Αριστεράς Μελανσόν “συμπαθή, γοητευτικό, λίγο επαρμένο, λίγο μεγαλομανή, λίγο σταλινικό” και ανέφερε ότι πολλοί Γάλλοι που πρόσκεινται σε αριστερούς χώρους δεν θα ψηφίσουν καν, αν στον Β’ γύρο βρεθούν αντιμέτωποι η Λεπέν με τον Φιγιόν.

Newsroom Αθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων