ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Κωνσταντίνος Δουζίνας

Μέσω Σαίξπηρ το «όχι» Δουζίνα στο αίτημα της ΝΔ να έρθει στην Επιτροπή της Βουλής το θέμα της Βενεζουέλας

Με βασικό επιχείρημα ότι «ουδέποτε στο παρελθόν έχει συνεδριάσει η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για να συζητήσει την εσωτερική κατάσταση σε ένα άλλο κράτος», ο πρόεδρός της, Κώστας Δουζίνας, απέρριψε το αίτημα της ΝΔ για άμεση σύγκληση της Επιτροπής με θέμα τις δραματικές εξελίξεις στη Βενεζουέλα.

Ο κ.Δουζίνας, αν και δήλωσε ότι προσωπικά ανησυχεί για το τι γίνεται στη Βενεζουέλα και ευχήθηκε να υπάρξει ειρηνική κατάληξη, επεσήμανε ότι και ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ως πανεπιστημιακός έχει την άποψη ότι όταν είναι πλήρως χωρισμένη μια κοινωνία δεν μπορεί να πάει ένας τρίτος είτε με τον έναν είτε με τον άλλον.

Άφησε πάντως σαφείς αιχμές κατά της ΝΔ για την πρωτοβουλία που ανέλαβε, λέγοντας ότι «ουδέποτε ζήτησε να συνεδριάσει η Επιτροπή για οποιοδήποτε άλλο από τα τεράστια ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που απασχολούν τον ελληνικό λαό».

Μάλιστα, ο κ. Δουζίνας είπε ότι η κίνηση αυτή της ΝΔ του θύμισε ένα απόσπασμα από το ιστορικό έργο του Σαίξπηρ «Ερρίκος ο Δ'» στο οποίο ο βασιλιάς λέει στο γιο του που ετοιμάζεται να τον διαδεχθεί στο θρόνο: «να κάνεις τη δουλειά σου, να απασχολείς ζαλισμένα μυαλά με ξένες αντιδικίες. Αν πετύχει αυτή η προσπάθεια, μπορεί να εξαφανίσει τη μνήμη του παρελθόντος».

Δημήτρης Ράντος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων