ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Μ.Νεκτάριος: «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι όσο υπάρχει ύφεση, θα κόβονται οι συντάξεις. Μόνο αν σταματήσει η ύφεση και αρχίσει η ανάπτυξη θα μπει τέλος στις περικοπές τους»

O αναπληρωτής καθηγητής στατιστικής και ασφαλιστικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Μιλτιάδης Νεκτάριος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και  στην εκπομπή ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ με τον Αρη Τόλιο:

*Για το συνταξιοδοτικό:

«Πρέπει να αντιληφθούμε ότι όσο υπάρχει ύφεση, θα κόβονται οι συντάξεις. Μόνο αν σταματήσει η ύφεση και αρχίσει η ανάπτυξη θα μπει τέλος στις περικοπές τους, και αυτό ας το καταλάβουν οι συνταξιούχοι και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ώστε να συναινέσουν σε πολιτικές ανάπτυξης

*Για τα πλεονάσματα:

«Είναι εγκληματικό λάθος τα πλεονάσματα που αντί για 900 εκατομμύρια που είχαν προγραμματιστεί για το 2016, η Κυβέρνηση τα διαμόρφωσε στα 7 δις. Όταν είσαι σε ύφεση πρέπει να είναι τουλάχιστον ισοζυγισμένος ο προυπολογισμός, τα 7 δις πλεονάσματα οδήγησαν σε περαιτέρω ασφυξία την οικονομία».

*Κυβέρνηση- αξιολόγηση:

«Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την καθυστέρηση στην αξιολόγηση για να περάσει μηνύματα στο εσωτερικό κομματικό της ακροατήριο το οποίο  το έχει δυστυχώς σε προτεραιότητα.  Συμπληρώνουμε 10ετία και δεν υπάρχει φως στον ορίζοντα.
Θα είναι επιτυχία αν πιάσουμε 1 ή 0,5% ανάπτυξη το 2017. Τον επόμενο χρόνο θα έχουμε τα στρες τεστ που θα απαιτηθεί νέα χρηματοδότηση των τραπεζών που θα σημάνει και την αρχή της καταστροφής για την πραγματική οικονομία».

ΑΘΗΝΑ 9.84-ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων