ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Γ.Κατρούγκαλος: “Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει με έναν έντιμο συμβιβασμό”

Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει με έναν έντιμο συμβιβασμό”, δήλωσε ο αναπληρωτής υπ.Ευρωπαικών Υποθέσεων, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον Αθήνα 9,84 και τη ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ 2, με τον Αρη Τόλιο .

Μπορούμε να δεχτούμε παράλογα υφεσιακά μέτρα από το 2019, αλλά με ανταλλάγματα αντισταθμιστικά, αντίθετης στόχευσης”, είπε ο κ. Κατρούγκαλος. Εκτίμησε ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει τον Απρίλιο και χαρακτήρισε αδιανόητο να φτάσουμε μέχρι και τον Ιούνιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι: “δεν θα θυσιάσουμε τα συμφέροντα της χώρας σε εκβιασμούς, με ωμό χαρακτήρα”.

Ο κ Κατρούγκαλος έκανε ακόμα λόγο για ακραίους νεοφιλεύθερους κύκλους στην Ευρώπη, που θέλουν – όπως είπε – την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. “ Αν δείτε την ιδεολογική απόχρωση που έχουν αυτές οι απόψεις είναι ακραία νεοφιλελεύθερες. Ενα γαιτανάκι από ΔΝΤ, γερμανικό ΥΠ.ΟΙΚ και ΝΔ”, είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι “Οσοι θέλουν να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και προβάλλουν θέματα εκλογών, ακριβώς επειδή κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία, είναι με αυτούς τους ακραίους κύκλους.”

Αναλυτικά:

Γ.Κατρούγκαλος: “Η αξιολόγηση θα κλείσει, κατά πάσα πιθανότητα, μέσα στον Απρίλιο.Θα είχε κλείσει προ πολλού εάν δεν είχαμε τις ακραίες, αντιευρωπαικές απόψεις του ΔΝΤ και μια κατεξοχήν κακόπιστη διαπραγματευτική τακτική που θέτει συνεχώς θέματα στο τραπέζι., που έχουν κλείσει από την πρώτη αξιολόγηση, όπως πχ το ασφαλιστικό.»

Δημοσιογράφος:Ενα από τα αγκάθια της διαπραγμάτευσης αφορά στην προσωπική διαφορά που εσείς θεσμοθετήσατε.Εδώ με τι έχουμε να κάνουμε, με μια κυβερνητική υποχώρηση καθώς ζητάτε την κατάργησή της,ή με ένα νόμο που δεν περπατάει σήμερα;

Γ.Κατρούγκαλος: “Ποτέ οι απόψεις του ΔΝΤ δεν ήταν βασισμένες στο ότι ο νόμος δοκιμάστηκε και δεν περπάτησε.Εξ αρχής το ΔΝΤ ήθελε αίμα για τις συντάξεις, αίμα εξακολουθεί να θέλει και τώρα .

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι θέλουν να ξανανοίξει ένα θέμα που έχει κλείσει. Οι ευρωπαίοι θέλουν την παραμονή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα για την Ελλάδα και βρισκόμαστε μπροστά σε μια περίεργη κατάσταση να μας λένε οι ευρωπαίοι συνομιλητές μας ότι το Ταμείο ζητά παράλογα πράγματα, αλλά πρέπι να γίνουν από εμάς, λόγω του εκλογικού κύκλου στην ΕΕ.”

Δημοσιογράφος: Για την θεσμοθέτηση της προσωπικής διαφοράς δεν είχατε διαβεβαιώσεις από τους δανειστές ή πηγαίναμε μόνοι μας;

Γ Κατρούγκαλος: “Μα, τι διαβεβαιώσεις,αφού η πρώτη αξιολόγηση έκλεισε. Και τώρα ο ακραίος παίκτης επιδιώκει να ξανανοίξει κάτι που είχε κλείσει.Η δική μας η τακτική είναι πολύ απλή. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει …”

Δημοσιογράφος: Ακόμη και με έναν συμβιβασμό;Με κατάργηση της προσωπικής διαφοράς;

Γ. Κατρούγκαλος: “Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει με έναν έντιμο συμβιβασμό. Η ουσία είναι ότι δεν πρέπει να δεχθούμε κανένα μέτρο λιτότητος για το 2017 και 2018, διότι η οικονομία πρέπει να πάρει μπροστά. Από το 2019, μπορούμε να δεχτούμε προφανώς μέτρα που είναι παράλογα και υφεσιακά, αλλά με ανταλλάγματα αντισταθμιστικά μέτρα, αντίθετης στόχευσης,που θα βοηθήσουν τους φτωχότερους, τα μεσαία στρώματα και την οικονομία.”

Δημοσιογράφος: Διαμορφώνεται ένα κλίμα τον τελευταίο καιρό στον ΣΥΡΙΖΑ, να το πώ συνομωσιολογικό, όπως αυτό με το μπλόκ των προθύμων, τον Γιάννη Στουρνάρα επικεφαλής μιας ανεξάρτητης αρχής από την άλλη,αυτή η κατάσταση βοηθά τη σχέση με τους εταίρους , αλλά και την ελληνική προσαρμογή;

Γ Κατρούγκαλος: “Λέμε ότι υπάρχουν κέντρα στην Ευρώπη που θα ήθελαν την Ελλάδα εκτός ευρώ.Ο κ Σόιμπλε έχει πεί πχ ότι η Ελλάδα θα ήταν ενδεχομένως καλύτερα εκτός ευρωζώνης. “

Δημοσιογράφος : Αν συγκαταλέγετε στα σκοτεινά κέντρα τον κεντρικό τραπεζίτη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι ένα θέμα;

Γ.Κατρούγκαλος: “Αν δείτε την ιδεολογική απόχρωση που έχουν αυτές οι απόψεις είναι ακραία νεοφιλελεύθερες. Ενα γαιτανάκι από ΔΝΤ, γερμανικό ΥΠ.ΟΙΚ και ΝΔ . Οσοι θέλουν να μην ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και προβάλλουν θέματα εκλογών, ακριβώς επειδή κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε άτακτη χρεοκοπία, είναι με αυτούς τους ακραίους κύκλους.”

Εκτίμησε τέλος, ότι η αξιολόγηση μπορεί να κλείσει τον Απρίλιο και χαρακτήρισε αδιανόητο να φτάσουμε μέχρι και τον Ιούνιο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι: “δεν θα θυσιάσουμε τα συμφέροντα της χώρας και του λαού σε εκβιασμούς, με ωμό χαρακτήρα”.

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων