ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

E. Aυλωνίτου: «Δεν υπάρχει αριστερή , κεντρώα, ή δεξιά τρομοκρατία.Υπάρχει μόνον τρομοκρατία.Δολοφονικές πράξεις που είναι τρομοκρατικές πράξεις, εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και είναι απολύτως καταδικαστέα.»

« Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί συνολική συμφωνία εντός του Απριλίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. Θέλουμε συνολική συμφωνία και θα καθορίσουμε και τα πλεονάσματα των επομένων ετών,όπως και την αναδιάρθρωση του χρέους» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.

Τόνισε ακόμα ότι: «Μέσα στα αντίμετρα η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ελάφρυνση της ειφοράς αλληλεγγύης, του χρέους, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και του χαμηλού φορολογικού συντελεστή, που τώρα είναι στο 22%.»

Για τον ΕΝΦΙΑ, η κα Αυλωνίτου επεσήμανε:«Τον ΕΝΦΙΑ, δεν τον έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.Στόχος μας είναι να τον αλλάξουμε σε Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, αλλά τώρα διαπραγματευόμαστε την μείωσή του. Ζητάμε μείωση κατά 30%.Το ΔΝΤ είναι αρνητικό, όμως η Κομισιόν φέρεται να δέχεται μία πρόταση μείωσης της τάξης του 10%.

Σε ερώτημα για την τρομοκρατία, είπε : «Δεν υπάρχει αριστερή , κεντρώα, ή δεξιά τρομοκρατία, αλλά μόνον τρομοκρατία. Υπάρχουν δολοφονικές πράξεις που είναι τρομοκρατικές πράξεις, εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και απολύτως καταδικαστέα. Θέλω να είμαι καθαρή.»

Αναλυτικά:

Ε .Αυλωνίτου: «Αυτό που επιδιώκεται σήμερα είναι να γεφυρωθούν

οι εναπομείνασες διαφορές στα θέματα της τεχνικής συμφωνίας και του δημοσιονομικού για το 2019, ώστε να αναγνωριστεί η πρόοδος που έχει συντελεστεί.Στόχος της κυβέρνησης είναι να επιτευχθεί συνολική συμφωνία εντός του Απριλίου, ώστε να ανοίξει ο δρόμος και για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και για τα υπόλοιπα.»

Δημοσιογράφος: Τα δεδομένα πάντως δεν προδιαθέτουν για κάτι τέτοιο.Θέλετε να κάνετε μια πρόβλεψη για το πότε θα κλείσει η αξιολόγηση;

Ε.Αυλωνίτου:« Το θέμα μας δεν είναι μόνον να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, αλλά μαζί με την δεύτερη αξιολόγηση να υπάρχει μια συνολική συμφωνία. Για αυτό είχε πεί και ο κ Τσακαλώτος ότι τίποτε δεν έχει συμφωνηθεί, αν όλα δεν συμφωνηθούν. Συνολική συμφωνία σημαίνει να έχουμε ξεκαθαρίσει και για το ποιά θα είναι τα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια και για την ελάφρυνση του χρέους. Αυτά είναι βασικά, προκειμένου να αρθεί οποιαδήποτε αβεβαιότητα σχετικά με τις επενδύσεις.Δεν μπορεί να έχουμε επενδύσεις με ένα χρέος που εξακολουθεί να παραμένει μή βιώσιμο.»

Δημοσιογράφος: Καλά ακούγονται όλα αυτά κα Αυλωνίτου , αλλά επενδύσεις γίνονται όταν υπάρχει σταθερό οικονομικό και φορολογικό περιβάλλον. Ξέρετε πολύ καλά, ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι σαν να τελεί υπό διωγμόν. Είναι λές και αυτή η κυβέρνηση απεχθάνεται την προκοπή και την δουλειά, γιαυτό είναι και οι φόροι τεράστιοι. Και μιάς και μιλάμε για επενδύσεις στο Ελληνικό να τα σκεπάσουμε τα αρχαία ή να περιμένουμε να πάει η αρχαιολογική εταιρία.

Ε.Αυλωνίτου:« Το Ελληνικό προχωράει κανονικά.Υπάρχουν κάποιοι περιβαλλοντικοί όροι που πρέπει να ληφθούν υπ όψιν, αλλά εμείς πετύχαμε πολύ καλύτερη συμφωνία από αυτή που είχε κάνει η ΝΔ. Οι επενδύσεις δεν έχουν να κάνουν με τη φορολογία. Θέλουν βεβαιότητα, σταθερότητα, απλοποίηση γραφειοκρατίας και επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής της δικαιοσύνης.

Για να βγούμε στις αγορές χρειάζεται μια προληπτική γραμμή στήριξης , πού περιλαμβάνει 2% μέτρα και αντίμετρα. Μέσα σε αυτά τα αντίμετρα η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την ελάφρυνση της εισφοράς αλληλεγγύης, του ΕΝΦΙΑ , τη μείωση του χαμηλού συντελεστή φορολογίας που τώρα βρίσκεται στο 22%.

 

Δημοσιογράφος:Για τον ΕΝΦΙΑ,δεν λέγατε εσείς ότι θα καταργηθεί ;

Ε.Αυλωνίτου::«Τον ΕΝΦΙΑ, δεν τον έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.Στόχος μας είναι κάποια στιγμή να τον αλλάξουμε και να τον μετατρέψουμε σε Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας.Τώρα όμως διαπραγματευόμαστε να υπάρξει ελάφρυνση, δηλαδή διαπραγματευόμαστε την μείωσή του. Ζητάμε μία μείωση 30%.Το ΔΝΤ είναι αρνητικό, όμως η Κομισιόν φέρεται να δέχεται μία πρόταση μείωσης της τάξης του 10%. Γίνεται διαπραγμάτευση.»

Δημοσιογράφος: Για την τρομοκρατία.Ορισμένοι λυμαίνονται τη χώρα , άλλοι στέλνουν στο εξωτερικό δέματα με παγιδειυμένες βόμβες.Αυτή η περίεργη οργάνωση ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ συνεχώς παρεμβαίνει και προχθές είδα μια διαδήλωση…Τι γνώμη αλήθεια έχετε για την αριστερή τρομοκρατία;

Ε Αυλωνίτου: «Δεν υπάρχει αριστερή , κεντρώα, ή δεξιά τρομοκρατία.Υπάρχει μόνον τρομοκρατία.Δεν έχει να κάνει με το τι επικαλείται καθένας ή τι έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του σηκώνοντας το όπλο.Υπάρχουν δολοφονικές πράξεις που είναι τρομοκρατικές πράξεις, εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής και είναι απολύτως καταδικαστέα. Θέλω να είμαι καθαρή.»

Δημοσιογράφος: Η ΕΛΑΣ και ο κ Τόσκας έχουν δείξει ανοχή σε φαινόμενα τρομοκρατίας ή χαμηλής εγκληματικότητας στ όνομα του ακτιβισμού, που στην πραγματικότητα εξελίσσονται, λειτουργούν ως υποδομή τρομοκρατικών ομάδων;

Ε. Αυλωνίτου « Δεν υπάρχει καμμία ανοχή.Αντιθέτως, βλέπω μιαν αποτελεσματικότητα. Η ΕΛΑΣ αθόρυβα κάνει πράγματα και για τα Εξάρχεια, το εμπόριο ναρκωτικών… Τι θέλετε να πείτε…Οτι το Υπ Δημόσιας τάξης ανέχεται την τρομοκρατία; Είναι εξωφρενικά, είναι παραμύθια αυτά που λέγονται και απολύτως καταδικαστέα. Κοιττάξτε, αυτοί οι φάκελοι που εστάλησαν, προφανώς δεν μπορέσαμε εδώ να τους εντοπίσουμε με τα μηχανήματα που ήταν και γερμανικής κατασκευής, αλλά ούτε και όταν έφτασαν στην Φρανκφούρτη ή τη Γαλλία δεν μπόρεσαν να τα εντοπίσουν.Προφανώς είναι μια νέα τεχνολογία και οι αρχές το ψάχνουν για να μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν εγκαίρως.»

«ΑΘΗΝΑ 9.84» – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων