ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Μακάρι οι εξελίξεις να μας διαψεύσουν άπαντες, η εκκρεμότητα της αξιολόγησης να κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα, και η οικονομία και η αγορά να βρουν το βηματισμό τους μια ώρα αρχύτερα.

Βουλωμένο γράμμα διαβάζουν…

Του Νεκτάριου Β. Νώτη

Μεταφέρω τους τίτλους και αποσπάσματα εκθέσεων γνωστών επενδυτικών οίκων και think tank, αλλά και μεγάλων διεθνών ομίλων media, που δημοσιεύθηκαν μέσα στην εβδομάδα:

Νεκτάριος Β. ΝώτηςCiti: Η αξιολόγηση θα κλείσει όταν η Ελλάδα βρεθεί σε χρηματοδοτική πίεση.

Eurasia: Πιο πιθανή μία κακή συμφωνία τον Απρίλιο-Μάιο για την Ελλάδα.

G. Sachs: Η καθυστέρηση στην αξιολόγηση χτυπά τις ελληνικές τράπεζες.

FT: Η άρρωστη Ελλάδα και η αγωνία που συνεχίζεται.
«Οι πιστωτές της ευρωζώνης και το ΔΝΤ τσακώνονται πάνω απ’ το κρεβάτι της Ελλάδας για το ποια θα είναι η επόμενη θεραπεία. Αν όμως δεν βρουν λύση, τότε η Ελλάδα θα μπει στη μηχανική υποστήριξη μέχρι τον Ιούλιο», τονίζει ο αρθρογράφος.

«Η ανάκαμψη των τραπεζών εξαρτάται από την πολιτική και μακροοικονομική σταθερότητα. Αν και δεν είναι η πρώτη φορά, που σημειώνονται καθυστερήσεις στην ελληνική διάσωση και οι εγχώριες τράπεζες κρίνεται ότι είναι έτοιμες να αντέξουν τη βραχυπρόθεσμη αβεβαιότητα, ωστόσο μια παρατεταμένη κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων θα μπορούσε για μια ακόμα φορά να διαταράξει την εύθραυστη ακόμα ανάκαμψη του τραπεζικού τομέα», υποστηρίζει εύστοχα ο αναλυτής της GS.

Ταυτόχρονα, με άλλο μπαράζ εκθέσεών τους, BofA Merrill Lynch, Citi και Morgan Stanley εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει πλήρες ναυάγιο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών και η αξιολόγηση θα κλείσει, ωστόσο αυτό θα συμβεί στο… παρά 1 (ή στο και… 1;), δηλαδή όταν η Ελλάδα βρεθεί το καλοκαίρι χωρίς χρήμα για την αποπληρωμή των δανείων.

Όλο αυτό το σκηνικό θυμίζει έντονα το καλοκαίρι του 2015, γεγονός που οδηγεί τους επενδυτές να στέλνουν σε νέα sell-off τα ελληνικά ομόλογα.

Bουλωμένο γράμμα διαβάζουν.

Δυστυχώς.

Μακάρι οι εξελίξεις να μας διαψεύσουν άπαντες, η εκκρεμότητα της αξιολόγησης να κλείσει μέχρι το τέλος του μήνα, και η οικονομία και η αγορά να βρουν το βηματισμό τους μια ώρα αρχύτερα.

Καλημέρα σας.

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων