ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Στην Αθήνα ο πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση των εγκεφαλικών επεισοδίων Ισραηλινός Νευρολόγος Natan Bornstein

Ο Ισραηλινός καθηγητής, Natan Bornstein, ένας από τους κορυφαίους νευρολόγους παγκοσμίως και πρωτοπόρος στην αντιμετώπιση εγκεφαλικών επεισοδίων, επισκέπτεται την Αθήνα σήμερα και αύριο, έπειτα από πρόκληση του Δρ. Νικόλαου Τσαμόπουλου, Διευθυντή του Τμήματος Επεμβατικής Νευροακτινολογίας του Νοσοκομείου Mediterraneo και Συντονιστή Έρευνας στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

Κατά την παραμονή του, ο Καθ. Bornstein θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Strengths and Weaknesses in Secondary Stroke Prevention – Future Perspectives» (Οφέλη και αδυναμίες στην δευτερεύουσα πρόληψη εγκεφαλικών επεισοδίων – Μελλοντικές προοπτικές) ως κύριος ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Εγκεφαλικών Επεισοδίων έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του οργανισμού, Έλληνα παθολόγου, κ. Κωνσταντίνου Βέμμου.

Επιπλέον, ο Δρ. Bornstein θα εξετάσει τις προοπτικές επιστημονικής συνεργασίας με την Ελλάδα σε επισκέψεις που θα πραγματοποιήσει στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, όπου θα συναντηθεί με ερευνητές βιοτεχνολογίας, και στο Νοσοκομείο Mediterraneo στην Γλυφάδα, όπου θα ξεναγηθεί στη μονάδα αντιμετώπισης εγκεφαλικών επεισοδίων.

Ο Καθ. Bornstein είναι Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Οργανισμού Εγκεφαλικών Επεισοδίων (World Stroke Organization), Πρόεδρος του Νευρολογικού Συνδέσμου του Ισραήλ (Israeli Neurological Assοciation) και διευθυντής της νέας, πρωτοποριακής Μονάδας Διάγνωσης & Θεραπείας Οξέων Εγκεφαλικών Επεισοδίων του Ιατρικού Κέντρου Shaare Zedek της Ιερουσαλήμ για ασθενείς με νευρολογικές και αγγειολογικές παθήσεις που επηρεάζουν τον εγκέφαλο. Έχει πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και θεραπεία εγκεφαλικών επεισοδίων.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι μία από τις κυρίες αιτίες θανάτου και αναπηρίας παγκοσμίως. Η επίσκεψη του Δρ. Bornstein θα ενισχύσει την συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδας στις επιστήμες της ζωής και την βιοτεχνολογία, και συγκεκριμένα, μέσα από την ισραηλινή έρευνα στην ιατρική και την βιοτεχνολογία στον τομέα της νευροεπιστήμης.

Ν.Κ.

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων