ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Γ. Κωνσταντάτος:»Αν κηρυχθεί αρχαιολογικός ή δασικός, ένας χώρος που επί 75 χρόνια λειτουργούσε ως αεροδρόμιο,αυτή η περιοχή τελείωσε για τα επόμενα 100 χρόνια»

Πρόφαση , με στόχο την ακύρωση της μεγάλης επένδυσης στον χώρο του άλλοτε αεροδρομίου στο Ελληνικό , χαρακτηρίζει την κίνηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να εγείρουν θέμα αρχαιοτήτων, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γιάννης Κωνσταντάτος.

Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στους Νεκτάριο Νώτη και Σταμάτη Ζαχαρό, υπογράμμισε :  » Τον Σεπτέμβριο , ως δήμαρχος της περιοχής  πήγα στη  Βουλή, προκειμένου να μιλήσω για το Ελληνικό.  Μου έδωσαν το λόγο για 2 λεπτά  και ουδείς από αυτούς τους κυρίους δεν βγήκε να με ρωτήσει τίποτε σχετικά με το τι γίνονται  τα δάση , τα πεύκα, τα αρχαία …Ολο αυτό γίνεται στη λογική ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε να γίνει αυτή η επένδυση.Ας το ακυρώσουμε , λοιπόν. Να βγούν να πούν ότι δεν θέλουν την επένδυση , δεν τους αρέσει και έχουν τις δικές τους απόψεις.»

Ταυτόχρονα ο κ Κωνσταντάτος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο Ελληνικό, όπου- όπως είπε-επί 19 μήνες βρίσκονται  2.500 μετανάστες  και προχθές σφαγιάστηκε ένας  Αλβανός στα παραπήγματα  στην παραλία , κάνοντας λόγο για φοβερή υποβάθμιση, μιζέρια και εγκατάλειψη.

Επεσήμανε μάλιστα χαρακτηριστικά , ότι : » Αν κηρυχθεί  αρχαιολογικός ή δασικός,  ένας χώρος που επί 75 χρόνια λειτουργούσε ως αεροδρόμιο,αυτή η περιοχή τελείωσε για τα επόμενα 100 χρόνια.»

Αναλυτικά:

Γ. Κωνσταντάτος : » Οι άνθρωποι που τον Σεπτέμβριο πήραν μιάν απόφαση (σσ  για την επένδυση στο Ελληνικό)και δεν λέω ότι το αγάπησαν κιόλας , βγαίνουν τώρα και λένε  ότι πρέπει να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος , ο δασάρχης να πεί που είναι το δάσος μέσα στο Ελληνικό και να το χαρακτηρίσει και όλα αυτά τα ζούμε τη στιγμή που στο Ελληνικό βρίσκονται επί περίπου 19 μήνες τώρα  2.500 μετανάστες , προχθές σφαγιάστηκε ένας  Αλβανός στα παραπήγματα του Ελλληνικού στην παραλία, όπου έχουν παρεισφρύσει εκατοντάδες περιθωριακοί και πολλοί άλλοι που δεν βρίσκουν ενδεχομένως πού να πάνε..

Ζούμε  ταυτόχρονα μια κωμικοτραγική κατάσταση , αλλά και μια φοβερή υποβάθμιση, μιζέρια και εγκατάλειψη.

Τον Σεπτέμβριο , ως δήμαρχος της περιοχής , πήγα στη  Βουλή, προκειμένου να μιλήσω για το Ελληνικό και μου έδωσαν για 2 λεπτά το λόγο. Κανείς από αυτούς τους κυρίους δεν βγήκε να με ρωτήσει τίποτε σχετικά με το τι γίνονται  τα δάση , τα πεύκα, τα αρχαία … Ολο αυτό γίνεται πλέον στη λογική ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εμποδίσουμε να γίνει αυτή η επένδυση.Ας το ακυρώσουμε , λοιπόν .Να βγούν να πούν ότι δεν θέλουν την επένδυση , δεν τους αρέσει και έχουν τις δικές τους απόψεις

Αν κηρυχθεί  αρχαιολογικός ή δασικός  χώρος ,  ένας χώρος που επί 75 χρόνια λειτουργούσε ως αεροδρόμιο,  αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η περιοχή τελείωσε για τα επόμενα 100 χρόνια»

Δημοσιογράφος : Μιλάμε για δασική έκταση αλλά εξ όσων γνωρίζω μιλάμε για τεχνητές φυτείες.Είνια δασική μια περιοχή με  τεχνητές φυτείες; δεν υπάρχουν αεροφωτογραφίες που να αποδεκνύουν δάσος στην περιοχή.

Γ. Κωνσταντάτος : «Φυτεύτηκαν κάποια δένδρα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.  Κάποια προηγούμενα που υπάρχουν στην παραλία του Αγ.Αλεξάνδρου στο Ελληνικό , είναι μια μικρή αμμουδιά, λίγων μέτρων,  που έχει κάποιο μικρό πευκοδάσος μέσα , δηλαδή λίγα πεύκα.. Αν αυτό το θεωρούν πευκοδάσος, ας χαρακτηρίσουν έτσι το συγκεκριμένο σημείο»

Δημοσιογράφος: Πόσα αρχαία  βρήκαν εκεί , γιατί ακούω ότι όντως υπάρχει μια ζώνη αρχαιολογική όπου βρέθηκαν μάλιστα ένας αμφορέας και ένας οβελίσκος..

Γ Κωνσταντάτος:»Οπως είπατε και εσείς , ο συγκεκριμένος χώρος λειτουργούσε επί 75 χρόνια ως αεροδρόμιο. Πριν γίνει αεροδρόμιο, δεν το ξέρει αυτό ο κόσμος, η περιοχή ήταν το Χασάνι. Εκεί έμεναν  Μικρασιάτες και Πόντιοι , οι οποίοι είχαν χρήματα και έφτιαξαν ένα από τα ωραιότερα προάστια της τότε Αθήνας. Ηταν βιομήχανοι, επιστήμονες, άνθρωποι με κύρος, οι οποίοι είχαν σπίτια στην περιοχή και τα οποία απαλλοτριώθηκαν.Μιλάμε για 600 κατοικίες. Σε όλη αυτή η περιοχή των  5.500 στρεμμμάτων, η οποία απαλλοτριώθηκε και κατόπιν έγινε το αεροδρόμιο, ουδέποτε είχαν βρεθεί αρχαία, τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι.

Κάποια σημεία έχουν ήδη οριοθετηθεί και μέσα από την επένδυση και μέσα από το ΤΑΙΠΕΔ. Και οι μικροί ναίσκοι θα διατηρηθούν, όπως  θα προστατευθεί και θα διατηρηθεί ό,τι άλλο έχει χαρακτηριστεί αρχαίο.Να πώ και κάτι για να είμαι αντικειμενικός και δίκαιος. Οταν αύριο σκάψεις στο οικόπεδό σου για να φτιάξεις το σπίτι σου  και η ΕΥΔΑΠ περνά έναν αγωγό , θα έρθει η αρχαιολογική υπηρεσία  για να δεί τι γίνεται και αυτό είναι το σωστό. Προφανώς άν σκάψουν το αεροδρόμιο, βγάλουν το τσιμέντο που υπάρχει μέσα και εντοπίσουν κάποιο αρχαίο εύρημα και ο επενδυτής και η Αρχαιολογική Υπηρεσία θα πρέπει να βρούν τρόπο να το προστατεύσουν και το βάλουν κάπου όπυ δεν θα κινδυνεύει.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  λένε να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος  μια περιοχή περίπου 3 χιλιάδων στρεμμάτων από τα 6 χιλιάδες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα όσον αφορά την οικοδόμηση.  Αν κηρυχθεί  αρχαιολογικός ή δασικός,  ένας χώρος που επί 75 χρόνια λειτουργούσε ως αεροδρόμιο,αυτή η περιοχή τελείωσε για τα επόμενα 100 χρόνια. Μιλάμε για 8 δις που έρχονται από την Κίνα και τη Σαουδική Αραβία »

Σε άλλο σημείο, ο δήμρχος Ελληνικού είπε:

«Το Ελληνικό δεν θα γίνει Ειδομένη. Η κυβέρνηση προσπάθησε να ανοίξει τα τόλς της Αεροπορίας στην 129  πτέρυγα μάχης η οποία  βρίσκεται  στην πάνω πλευρά του αεροδρομίου, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης και ξεσηκώθηκε ο κόσμος του Ελληνικού  και το απέτρεψαν. Είχαν σκοπό να φέρουν χιλιάδες ανθρώπους εδώ …»

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων