ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Γ.Καμίνης: Κατάληψη εμποδίζει τη δημιουργία δομής φιλοξενίας του Ερυθρού Σταυρού για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Έμφαση στο προσφυγικό δίνει για ακόμα μια φορά ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, μετά και τον διεθνή έπαινο που του απονεμήθηκε στο πλαίσιο του θεσμού «Δήμαρχος του Κόσμου 2017».

Ο κ.Καμίνης προέβει σε δηλώσεις για την κατάληψη σε κτίριο που προορίζεται να γίνει δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.

Να σημειωθεί ότι το κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο επρόκειτο σε λίγες ημέρες να μετατραπεί σε δομή φιλοξενίας 20 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων, τελεί υπό κατάληψη εδώ και λίγα 24ωρα.

«Τα ασυνόδευτα παιδιά – πρόσφυγες είναι μία από τις πιο ευαίσθητες ομάδες του προσφυγικού πληθυσμού. Η προστασία των παιδιών αυτών είναι κορυφαία υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας, που σέβεται τους διεθνείς κανόνες και τις υποχρεώσεις της. Με μία κίνηση μεγάλης σημασίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, προχώρησε στη δημιουργία δομής, με εξειδικευμένο προσωπικό, και επρόκειτο σε λίγες ημέρες να φιλοξενήσει 40 από αυτά τα παιδιά, σε κτίριο που ανήκει στην οργάνωση, στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε: «Ωστόσο, το κτίριο που ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός προόριζε να μετατρέψει σε δομή φιλοξενίας για τα παιδιά που έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, τελεί εδώ και λίγα 24ωρα υπό κατάληψη. Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και μια ευκαιρία κινδυνεύει να χαθεί. Ο δήμος Αθηναίων έχει εγκαίρως εκφράσει τον προβληματισμό του για τις συνθήκες που επικρατούν στις καταλήψεις και προσωπικώς έχω καταγγείλει την απροθυμία της κυβέρνησης να ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα. Η φιλοξενία των προσφύγων σε συνθήκες αξιοπρέπειας και ασφάλειας, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία της πόλης και της ζωής των πολιτών, προϋποθέτουν πολιτική βούληση, οργανωμένο σχέδιο και συστηματική παρακολούθηση».

Newsroom Αθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων