ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Το ΕΚΠΑ υποδέχτηκε 90 φοιτητές από 16 χώρες του προγράμματος Erasmus+

90 φοιτητές ERASMUS+ από 16 χώρες και 54 ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια υποδέχτηκε τη Δευτέρα στο Αμφιθέατρο Α. Αργυριάδης του κεντρικού κτιρίου του το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το εαρινό εξάμηνο.

Με τα Πανεπιστήμια από τα οποία προέρχονται οι φοιτητές έχουν συναφθεί διαπανεπιστημιακές συμφωνίες. Για το τρέχον έτος οι συμφωνίες ERASMUS+ ανέρχονται σε 615 και αφορούν σε συνεργασία του Ε.Κ.Π.Α. με 316 Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, η οποία οργανώθηκε από το Τμήμα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Ε.Κ.Π.Α., οι φοιτητές έλαβαν την βεβαίωση αποδοχής τους στο Ίδρυμα και όλες τις πληροφορίες για την εγγραφή τους στο Ε.Κ.Π.Α. (οδηγό σπουδών, πληροφοριακά έντυπα κ.α.) καθώς και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τη διαμονή τους στην Αθήνα.

Οι εισερχόμενοι φοιτητές ERASMUS+, των οποίων ο αριθμός αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, ενθαρρύνονται να συμμετάσχουν σε όλες τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, παρέχεται δε σ’ αυτούς η δυνατότητα να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα ελληνικής γλώσσας στο Διδασκαλείο της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στη Φιλοσοφική Σχολή. Επιπλέον ενθαρρύνονται να παρακολουθήσουν το ιδιαίτερα επιτυχημένο διατμηματικό μάθημα της Φιλοσοφικής Σχολής «CONTEMPORARY GREECE: History, Arts and Letters» το οποίο προσφέρεται στα αγγλικά για όλους τους φοιτητές ERASMUS, ανεξάρτητα από τον βασικό τους τομέα σπουδών.

Σημειώνεται ότι το έτος 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια του προγράμματος ERASMUS και η επέτειος θα εορταστεί με πολλές εκδηλώσεις σε όλη την Ευρώπη. Σύμφωνα με το αρχείο του Τμήματος Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σχέσεων του Ε.Κ.Π.Α., κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων του προγράμματος (1987-2017) έχουν φοιτήσει στο ΕΚΠΑ περί τους 5.000 φοιτητές από Ευρωπαϊκά Ιδρύματα ενώ 13000 φοιτητές του ΕΚΠΑ έχουν μετακινηθεί για σπουδές και πρακτική άσκηση προς Ιδρύματα και φορείς υποδοχής όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Ισίδωρος Ρούσσος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων