ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Εικόνες ντροπής κατά την επίσκεψη Μουζάλα στο Ελληνικό – Αστυνομικός γρονθοκόπησε παιδί (upd)

Σκηνές ντροπής εκτιλύχθηκαν στον καταυλισμό προσφύγων στο Ελληνικό, μπροστά στα μάτια του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος επιχείρησε να εισέλθει στο κτίριο όπου βρίσκονται στα γραφεία. Οι πρόσφυγες, έκλεισαν τη σιδερένια πόρτα με λουκέτο και δεν επέστρεψαν την είσοδο στον κ. Μουζάλα. κάτι που δεν επιτρέπουν οι πρόσφυγες. Ένα παιδί γρονθοκοπήθηκε από αστυνομικό, ενώ άλλο ένα τραυματίστηκε στο πρόσωπο, κατά τη διάρκεια της έντασης. Σε μια επίδειξη ισχύος, ο υπουργός δήλωσε στον Αθήνα 9.84, «δεν πρόκειται να αποχωρήσω μέχρι να ανοίξει η πόρτα».

Λίγο μετά τις 11 το πρωί, δύο ειδικοί έσπασαν το λουκέτο και άνοιξαν την πόρτα.Εν μέσω έντονων αποδοκιμασιών, οι πρόσφυγγες άφησαν τον υπουργό να μπεί.

«Η πόρτα δεν θα ξανακλείσει. Είμαστε κράτος με νόμο», δήλωσε ο κ. Μουζάλας εισερχόμενος, βλέποντας μπροστά του μια ανθρώπινη αλυσίδα.

Ο κ. Μουζάλας κατευθύνθηκε προς τον χώρο, όπου γίνεται η διανομή τροφίμων.

Τα παιδιά είχαν σκαρφαλώσει στη σιδερένια πόρτα, την οποία έχουν κλείσει με λουκέτο οι πρόσφυγες.

Ένταση κατά την επίσκεψη Μουζάλα στον καταυλισμό του ΕλληνικούΟι αστυνομικοί, που βρίσκονται στον χώρο, επιχείρησαν να σπάσουν το λουκέτο, αλλά εμποδίστηκαν από πρόσφυγες. Η ένταση κορυφώθηκε όταν επιχείρησαν να απομακρύνουν τους πρόσφυγες από το σημείο. Ο κ. Μουζάλας είναι περικυκλωμένος από πρόσφυγες, γυναίκες και παιδιά, οι οποίοι τον αποδοκιμάζουν έντονα.

Ο υπουργός βρέθηκε σήμερα εκτάκτως στο Ελληνικό μετά την Συνοδεία αστυνομικού ο Γ. Μουζάλας στο Ελληνικόείδηση ότι πρόσφυγες,  ξεκίνησαν χθες απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες  διαβίωσης που επικρατούν στον χώρο φιλοξενίας. Ο κ. Μουζάλας εισήλθε χωρίς αστυνομική δύναμη, στον χώρο, μπήκε στο εσωτερικό ενός κτιρίου, απ’ όπου όμως βγήκε αμέσως, εξαιτίας της έντασης που είχε δημιουργηθεί.

Τελευταία φορά, που ο υπουργός επισκέφθηκε τον καταυλισμό ήταν τον Ιούλιο του 2016.

Κώστας Κορέλλης 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων