ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Zsolt Darvas (Bruegel) στον Αθήνα 9.84: Σε τέταρτο πρόγραμμα η Ελλάδα το 2018

Η αδυναμία της Ελλάδας να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές θα οδηγήσει σε τέταρτο πρόγραμμα το 2018, σύμφωνα με τον ανώτερο οικονομολόγο του Bruegel και υπεύθυνο για τις αναλύσεις που αφορούν στην Ελλάδα Zslot Darvas.

«Η πιθανότητα να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές το 2018 είναι σχεδόν μηδενική. Δύο πράγματα θα συμβούν τότε. Κάποιου είδους ελαφρά αναδιάρθρωση του χρέους, όχι όμως θεαματική, όπως ελπίζει η ελληνική Κυβέρνηση. Αυτό αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος προγράμματος και σίγουρα μετά τις γερμανικές εκλογές. Τότε θα είναι ξεκάθαρο προς όλους -συμπεριλαμβανομένων της Κομισιόν, του ESM και των Γερμανών- ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να επιστρέψει στις αγορές και θα πρέπει να συζητήσουν τί θα πράξουν. Θα προτείνουν στην Ελλάδα ένα τέταρτο πρόγραμμα με κάποια χρηματοδότηση, όχι μεγάλη -θα χρειαστούν περίπου 20 δισ. ευρώ.  Aυτό δεν θα είναι καλό για την Κυβέρνηση που θα βρίσκεται τότε στην εξουσία γιατί δεν θα μπορεί να επικαλεστεί ότι εκτέλεσε επιτυχώς το πρόγραμμα στήριξης», τόνισε.

Ο οικονομολόγος του think tank των Βρυξελλών υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ δε θα προχωρήσει σε νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την Ελλάδα, ωστόσο θα συνεχίσει να παρακολουθεί την οικονομία της χώρας, παρεμβαίνοντας με τις εκθέσεις του, καθώς παραμένει πιστωτής της.

Ο Szolt Darvas μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 984 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου. Ολόκληρη η συνέντευξή του θα μεταδοθεί την Κυριακή 15/1, στις 12μ, στην εκπομπή «Αθήνα-Βρυξέλλες«.

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων