ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Λ. Παπαγιαννάκης: «Ο Γ. Μουζάλας είναι ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής. Έχει ευθύνη, εδώ μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα».

 

Ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης αντιδήμαρχος Μεταναστών και Προσφύγων του δήμου Αθηναίων μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 μεταξύ άλλων τόνισε:

Οι εικόνες στην Μόρια είναι απαράδεκτες. Δεν υπάρχει άλλο σχόλιο εκτός από αυτό. Έχω την αίσθηση ότι όταν ο υπουργός είπε ότι δεν υπάρχει κανείς άνθρωπος που δεν είναι σε ζεστό χώρο και καλυμμένος δεν εννοούσε τα νησιά.

Μετά την συμφωνία Ε.Ε – Τουρκίας οι άνθρωποι που έρχονται στην χώρα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες. Σε αυτούς που μπήκαν στην Ελλάδα πριν τις 20 Μαρτίου και σε αυτούς που μπήκαν μετά. Αυτό στο μυαλό κάποιων έχει παγιωθεί , υπάρχει αντιμετώπιση διαφορετική και προφανώς αυτό είναι απαράδεκτο.

Η κατάσταση έχει μια ιδιαιτερότητα. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους και όχι για νούμερα. Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που μετακινούνται. Μετακινούνται για να φύγουν από μια δύσκολη κατάσταση .

Δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται βολονταριστικά . Όταν μετακινούνται δεν μπορείς να τους σταματήσεις επειδή το θέλεις. Δεν θα το πράξουν. Ακόμα διασχίζουν τα σύνορα. Δεν είναι τα σύνορα κλειστά όπως εμείς θεωρούμε. Έχουν βρει ποιο ευφάνταστους τρόπους μετακίνησης. Όταν εμποδίζεις κάποιον να κάνει κάτι απλά βρίσκει έναν άλλο τρόπο να ελιχθεί και να το κάνει. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα λοιπόν και φαίνονται τώρα τα όρια αυτής της αντιμετώπισης”.

*Για τις ευθύνες Μουζάλα τόνισε:

Ο κ. Γιάννης Μουζάλας είναι ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής. Έχει ευθύνη. Είναι αντικειμενική η ευθύνη του. Φταίει επειδή είναι υπουργός. Όλοι μας φταίμε όταν είμαστε εκλεγμένοι ή διορισμένοι σε μια θέση ευθύνης.

Η Αθήνα έχει αναλάβει όχι μόνο την ευθύνη που τις αναλογεί αλλά και πολύ περισσότερη. Ο Ελαιώνας θεωρείται πρότυπο. Εμείς με τους δήμους που συζητάμε και μας έχουν ζητήσει τεχνογνωσία και συμβουλές έχουμε πολύ καλή σχέση σε επίπεδο διαπροσωπικό θα έλεγα. Όχι κεντρικό. Αυτό είναι το πρόβλημα.”

ΑΘΗΝΑ 9.84 – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων