ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Δ. Τζανακόπουλος: «Οι εταίροι να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους»

O Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τον Βασίλη Πάικο:

*Δημοσιογράφος: Για το κλείσιμο της β αξιολόγησης

«Η ελληνική πλευρά έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα και δεν υπάρχουν λόγοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ούτε ως προσχήματα για να καθυστερούμε το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης».

« Η ελληνική οικονομία βρίσκεται εντός στόχων και πρέπει οι εταίροι να υλοποιήσουν τις δικές τους δεσμεύσεις.

«Η μη παρουσία του Ερντογάν στη Διάσκεψη της 12ης Ιανουαρίου, αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα», ενώ διαβεβαίωσε πως «η Ελλάδα εργάζεται συνεχώς για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, για μία βιώσιμη λύση.Από αυτό το σημείο δεν παραιτούμαστε με τίποτα.Πηγαίνουμε με αισιοδοξία και να βρούμε μία χρυσή τομή όσο κι αν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες».

*Δημοσιογράφος: Για το Κυπριακό:

«Σχετικά με το Κυπριακό και την επικείμενη Διάσκεψη της Γενεύης  η Ελλάδα εργάζεται συνεχώς για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη, για μία βιώσιμη λύση. Δουλεύουμε σκληρά σε όλα τα καλύτερα δυνατά επίπεδα. Ο κ. κ. Ερντογάν δεν θα είναι παρών στη Διάσκεψη και  θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Γιλντιρίμ. Από τη δική μας μεριά έχουμε πει ότι η εκπροσώπηση της χώρας θα γίνει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, αλλά η μη παρουσία Ερντογάν αφήνει ανοιχτά πάρα πολλά ενδεχόμενα».

«Δεν υπάρχουν  προσχήματα εδώ.Ο κ. Ερντογάν παίζει ένα κομβικότατο πολιτικό ρόλο και εμείς με δεδομένο αυτό που άφησε χθες να εννοηθεί η τουρκική πλευρά, θα εξετάσουμε τη θέση μας».

«Δεν θα κάνουμε συνομιλητή επί της ουσίας καμία εφημερίδα(τύπου ‘Πρώτου Θέματος’). Οι απαντήσεις θα δοθούν κοινοβουλευτικά και αναλυτικότατα  εκεί που αρμόζει με όλα τα απαραίτητα στοιχεία.Τονίζουμε κυρίως το ήθος και το ύφος που ακολουθεί καθένας. Με τη  συγκεκριμένη εφημερίδα δεν εχουμε ουσιαστικό διάλογο.

Δημοσιογράφος: Σχετικά με τις εξελίξεις  για το παιδί των Ρούπα-Μαζιώτη:

«Το παιδί πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην οικογένειά του, στους συγγενείς του ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού».

 «Η Δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει μια πολύ σύντομη διαδικασία. Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς. Πολύ πολύ σύντομα θα έχουμε μια εξέλιξη θετική».

ΑΘΗΝΑ 9.84- ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων