ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Μαθήματα ελληνικών και αγγλικών παρακολούθησαν πρόσφυγες από τον Ελαιώνα

Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα έλαβαν 86 πρόσφυγες που διαμένουν στον Ελαιώνα, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Ίδρυμα Β.Μ Θεοχαράκη. Το πρόγραμμα εκμάθησης των 2 γλωσσών υλοποιήθηκε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Δανικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες και το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος δήλωσε: “Ήταν ένα σπουδαίο πρόγραμμα, που μας δείχνει ότι υπάρχει μέλλον, όλο και περισσότεροι πρόσφυγες να αποκτήσουν το πρωταρχικό κλειδί της ενσωμάτωσης, που είναι η γλώσσα».

«Είναι δύσκολη γλώσσα τα ελληνικά» ανέφερε η Αζίζ από το Αφγανιστάν, κρατώντας στα χέρια της το χαρτί που πιστοποιεί ότι παρακολούθησε τα μαθήματα. Η Αζίζ ζει στον Ελαιώνα και είναι παντρεμένη με τρία παιδιά, ενώ συμπλήρωσε ότι θέλει να συνεχίσει τα μαθήματα για να μπορέσει να ενταχθεί καλύτερα στην Ελλάδα.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν από τη δομή του Ελαιώνα και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Η διάρκειά τους ήταν 72 ώρες, οι οποίες κατανεμήθηκαν σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Για πρόγραμμα υψηλού επιπέδου, από εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό έκανε λόγο ο Θωμάς Σφηκόπουλος, αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανέφερε επίσης ότι έχει ξεκινήσει τριμερής συνεργασία προκειμένου να συνεχιστεί το πρόγραμμα.

Συγκινημένη η Μαρίνα Κουτσουμπού, καθηγήτρια που δούλεψε αυτό το διάστημα με τους πρόσφυγες στα μαθήματα ελληνικών, ανέφερε πως η προσπάθεια των μαθητών αντικατοπτρίζει το «πως ένας άνθρωπος παλεύει να γίνει μεγάλος όταν σε πείσμα των δυσκολιών και παλεύει να αλλάξει τη ζωή του».

Πριν αποχωρήσουν από την εκδήλωση, οι πρόσφυγες ξεναγήθηκαν στην έκθεση του Ιδρύματος Θεοχαράκη.

 

Φωτεινή Κοκκινάκη

Print Friendly, PDF & Email2 thoughts on “Μαθήματα ελληνικών και αγγλικών παρακολούθησαν πρόσφυγες από τον Ελαιώνα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων