ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Η ενέργεια και το περιβάλλον στο επίκεντρο του Ελληνογαλλικού Φόρουμ για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία

To Ελληνογαλλικό Φόρουμ για την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία αποτελεί μια πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΓΕΒΕ), στοχεύοντας στην προώθηση της διμερούς συνεργασίας στους τομείς των επενδύσεων, του εμπορίου και της καινοτομίας.

Το Φόρουμ περιλαμβάνει δύο συνέδρια: Το Επιχειρηματικό Φόρουμ στην Αθήνα: Ενέργεια – Περιβάλλον, το οποίο διεξάγεται την Πέμπτη από το πρωί (9:00) μέχρι το βράδυ (20:30) στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου, και το Φόρουμ για την Καινοτομία, που θα γίνει αύριο (Παρασκευή, 25/11) στον ίδιο χώρο.

Φόρουμ

Η πρώτη ημέρα εργασιών είναι αφιερωμένη στη θεματική «Ενέργεια και Περιβάλλον» και έχει ως σκοπό να φέρει σε επαφή παράγοντες από την Ελλάδα και την Γαλλία, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης που υπάρχουν στους συγκεκριμένους τομείς στη χώρα μας, να προβούν σε καταγραφή των νέων τεχνολογιών και να προωθήσουν τις διμερείς επιχειρηματικές σχέσεις, ώστε να διερευνήσουν πολλά υποσχόμενες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η ημερίδα αυτή θα αποτελέσει επίσης την ευκαιρία για ενίσχυση του διαλόγου και της συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. Συμμετέχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και εκπρόσωποι της Ε.Ε., παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι δημοσίων οργανισμών και διευθυντικά στελέχη ελληνικών και γαλλικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

image35

Η δεύτερη ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην καινοτομία και στις start-ups νέων Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών. Στόχος είναι η προώθηση των δράσεων και των πρωτοβουλιών του γαλλικού και ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, καθώς και η διευκόλυνση των μεταξύ τους συνεργασιών δημιουργώντας έναν χώρο στην Ελλάδα αφιερωμένο στην καινοτομία και τις start-ups. Εξάλλου, η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών και των γαλλικών επιχειρήσεων και οικοσυστημάτων καινοτομίας αποτελεί προτεραιότητα και των δύο χωρών, σύμφωνα με την Ελληνογαλλική διακήρυξης συνεργασίας που υπεγράφη τον Οκτώβριο 2015.

Όπως πρόσφατα δήλωσε ο Γάλλος πρέσβης στην Ελλάδα, Κριστόφ Σαντιπί, η χώρα του έρχεται δεύτερη στις επενδύσεις επί ελληνικού εδάφους, ενώ οι γαλλικές επιχειρήσεις απασχολούν συνολικά περίπου 13.000 Έλληνες εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Σαντιπί, Ελλάδα και Γαλλία συγκαταλέγονται στις χώρες που έχουν αναπτύξει περισσότερο τις καινοτόμες εφαρμογές και τις νεοφυείς επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου, Σιρίλ Ντιπόντ, επισήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα εξαιρετικό δυναμικό στους τομείς της αειφόρου ανάπτυξης και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το οποίο επωφελείται από τη χρηματοδότηση των έργων από εξωτερικά κονδύλια.

Γιώργος Κυριακίδης

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων