ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Η συγγραφέας Virginia Baily

«Ένα πρωί, νωρίς» της Virginia Baily

Το «Ένα πρωί, νωρίς» της Virginia Baily είναι ένα μυθιστόρημα που απλά και χωρίς επιτηδεύσεις μιλά για το τί μπορεί να κάνει ο πόλεμος στους ανθρώπους: Για την ατελείωτη θλίψη των επιζώντων του Ολοκαυτώματος, για την αδυναμία του περιβάλλοντός τους να τους προσφέρει ξανά χαρά και ασφάλεια, για την αποδεδειγμένη φενάκη ότι, το τέλος του πολέμου σημαίνει και την επιστροφή στην προπολεμική ευτυχία και όχι την αλλαγή των πάντων.

Ένα πρωί νωρίς, της Virginia BailyΣτη Ρώμη, το 1944, ο κατοχικός γερμανικός στρατός εκκενώνει το γκέτο της πόλης και μεταφέρει στα στρατόπεδα εξόντωσης μια οικογένεια, που προλαβαίνει να δώσει το εφτάχρονο αγόρι της σε μια κοπέλα, που παρακολουθεί τη σκηνή.

Το αγόρι μεγαλώνει αναζητώντας τη χαμένη μητέρα του, αρνούμενο να αποδεχθεί τα τετελεσμένα.

Η ιστορία του μας φτάνει στο σήμερα. Η κόρη του τον αναζητά,  όπως και η γυναίκα που τον έσωσε, σε ένα αδιάκοπο μπρος πίσω της ιστορίας στο χρόνο. Το αγόρι είναι ο μεγάλος απών, που κινεί τα νήματα και τις ζωές των κεντρικών ηρώων, οι οποίοι εκτός από τις τραυματικές εμπειρίες του πολέμου, κουβαλούν τα προσωπικά προβλήματα και αδιέξοδά τους έως το καθαρτήριο τέλος.

Το «Ενα πρωί νωρίς» της Virginia Baily ήταν best seller των Sunday Times και έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες.

Η έξοχη ελληνική μετάφραση είναι της Μαρίας Αγγελίδου.

Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ίκαρος.

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων