ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Υδρογραφικό σκάφος από την Γαλλία για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της EgyptAir

Ένα γαλλικό σκάφος που μεταφέρει ειδικούς ανιχνευτές που έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση σημάτων από «μαύρα κουτιά» έχει φτάσει στην περιοχή αναζήτησης όπου πιστεύεται ότι συνετρίβη το αεροσκάφος της EgyptAir την περασμένη εβδομάδα.

Η Αίγυπτος υπέγραψε χθες συμφωνία με γαλλική εταιρεία, η οποία θα συμβάλλει στην έρευνα για τον εντοπισμό των μαύρων κουτιών του Airbus A320 της EgyptAir, η οποία συνετρίβη πριν μία εβδομάδα ανοικτά των αιγυπτιακών ακτών με 66 επιβάτες και πλήρωμα, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας.

Η γαλλική εταιρεία θα προβεί σε αναζήτηση βαθέων υδάτων σε «τέσσερις ή πέντε» περιοχές εντός της ζώνης αναζήτησης 5 χιλιομέτρων που πιστεύεται ότι βρίσκονται τα δύο μαύρα κουτιά, με δυνατότητα επέκτασης της ζώνης αναζήτησης αν δεν ανιχνεύεται κανένα σήμα.

Το υπουργείο υπέγραψε τη συμφωνία με την «διεθνή εταιρεία Deep Ocean Search (DOS), η οποία θα διεξάγει τις έρευνες για τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους Α320, το οποίο κατέπεσε την περασμένη εβδομάδα στη Μεσόγειο», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.

 

acsa-gib-ft_020141021143032_Detector-1000 Totem

«Είναι πολύ ενδιαφέρον να αναφερθεί πως το γαλλικό σκάφος που χρησιμοποιείται για τις έρευνες διαθέτει τον Alseamar, που θεωρείται ως ο καλλίτερος τεχνολογικός εξοπλισμός», για τον εντοπισμό του σήματος που εκπέμπουν τα μαύρα κουτιά, προσθέτει το αιγυπτιακό υπουργείο.

Ο Γαλλος ΥΠΕΞ Ζαν –Μαρκ Ερό είχε επισημάνει από την περασμένη Τετάρτη πως το Παρίσι και το Κάιρο έχουν υπογράψει συμβόλαια με την DOS, που έχει τη βάση της στον Μαυρίκιο και την Alseamar. Το κόστος των συμβολαίων δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά έχει γίνει γνωστό πως θα το μοιρασθούν από κοινού Γαλλία και Αίγυπτος.

Όπως πρόσθεσε η ίδια πηγή, το υδρογραφικό σκάφος θα διαθέτει τρεις μηχανισμούς Detector 6000 της γαλλικής εταιρείας Alseamar, «ένα υποβρύχιο σύστημα που συλλαμβάνει και εντοπίζει τα σήματα που εκπέμπουν τα κουτιά με τα συστήματα εγγραφής δεδομένων της πτήσης».

Newsroom Αθήνα 9.84-πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων