ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Ποτάμι

Ποτάμι για Β. Θάνου: Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής

«Άλλο ένα επεισόδιο στη μακρά σειρά του κατά φαντασίαν πολέμου που έχουν εξαπολύσει δήθεν εναντίον της κόμματα, πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι μάς επεφύλαξε σήμερα η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ποτάμι και προσθέτει:

«Αυτή τη φορά κάνοντας χρήση της επίσημης ιστοσελίδας του ανωτάτου δικαστηρίου για να απαντήσει σε όσους άσκησαν κριτική σε συγκεκριμένες κινήσεις της, πρωτόγνωρες για ανώτατο δικαστικό λειτουργό. Όποιος της ασκεί κριτική παραπληροφορεί κατά τη γνώμη της».

Στην ανακοίνωση του το Ποτάμι αναφέρει επίσης:

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στην κυρία Θάνου, και αυτό με τεράστιο σεβασμό για το αξίωμα στο οποίο την έταξε η Ελληνική Δημοκρατία, ότι στις δημοκρατικές πολιτείες κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής και δεν υπάρχουν στεγανά μπροστά στα οποία ατονεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και η καλόπιστη δημόσια κριτική. Ότι, αντίθετα με ό,τι έχει δημοσίως δηλώσει η ίδια, οι δικαστές, όπως κάθε δημόσιος λειτουργός, δεν δίνουν λόγο μόνο στο Θεό αλλά και στους πολίτες. Ότι δεν είναι η κριτική που της ασκείται που κλονίζει το θεσμό του οποίου είναι πρόσκαιρος φορέας, αλλά οι ενέργειές της. Και ότι αν η κυρία Θάνου επιθυμεί να έχει ενεργή παρέμβαση στα δημόσια πράγματα και να συνεχίσει να πολιτικολογεί και να καταφέρεται, έστω και εμμέσως, εναντίον πολιτικών προσώπων και κομμάτων, ένας είναι ο τρόπος να το πράξει: να αφήσει την τήβεννο και να διαπιστώσει αν έχει λαμπρό πεδίο δόξης στον πολιτικό στίβο. Κάθε προσπάθεια να εκμεταλλευθεί τη θέση της για προσωπική πολιτική είναι ασυμβίβαστη με τις αρχές της δημοκρατικά συντεταγμένης πολιτείας».

Σπύρος Μουρελάτος

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων