ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
ΕΡΕΥΝΑ

Το Grexit στο ποδόσφαιρο θέμα έρευνας στον Αθήνα 9.84 – Δ΄Μέρος

Η έρευνα του Αθήνα 9.84 για το επαπειλούμενο Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται, την ώρα που η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία βρίσκει στήριξη  από 12 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, στην άμεση αναίρεση ματαίωσης του Κυπέλλου Ελλάδας, κατά την περιφερειακή συνάντηση που έγινε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη. Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος οι ομοσπονδίες της Αλβανίας, της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, της Βουλγαρίας, της Κύπρου της ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας, της Ρωσίας, της Σερβίας, της Σλοβενίας και της Ελλάδας, που εκπροσωπήθηκαν σε επίπεδο προέδρων, και γενικών γραμματέων, καθώς και αξιωματούχοι της UEFA, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Θεόδωρο Θεοδωρίδη. Σε ένα από τα συμπεράσματα των επαφών αυτών ανφέρεται πως και οι 13 ομοσπονδίες συμφωνούν με τις αποφάσεις της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA στις 5 Απριλίου σχετικά με την ακύρωση του Κυπέλλου Ελλάδας και υποστηρίζουν την άμεση αναίρεση της απόφασης της ελληνικής κυβέρνησης».

Στην Αθήνα το τελευταίο 24ωρο οι διαβουλεύσεις από την πλευρά της Πολιτείας, όσο ο χρόνος μετράει αντίστροφα, συνεχίζονται σε υψηλότατο επίπεδο. Σύμφωνα μάλιστα με δημοσιεύματα, στο πλαίσιο των επαφών της κυβέρνησης με κορυφαίους ποδοσφαιρικούς παράγοντες της χώρας, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προσκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμο, σε διαφορετικές ώρες, τους προέδρους Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Βαγγέλη Μαρινάκη και Δημήτρη Μελισσανίδη αντίστοιχα, με θέμα συζήτησης τα τεκταινόμενα στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το αδιέξοδο που έχει επέλθει στις συζητήσεις της Πολιτείας με την ΕΠΟ και την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία, και η οποία απειλεί να βγάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο έξω από τον παγκόσμιο χάρτη σε μερικές ημέρες από σήμερα φαίνεται πως κινητοποιεί τους πάντες.

Στο σημερινό λοιπόν κομμάτι της έρευνάς μας ο Αθήνα 9.84, φιλοξενεί πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις για το θέμα του Grexit, από πρόσωπα τα οποία συμμετέχουν στην «καυτή» αυτή υπόθεση.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης, αποκλειστικά στον ΑΘΗΝΑ 9.84 αναφέρει κατηγορηματικά για τα σενάρια παραίτησης του: «Μόνο οι ένοχοι παραιτούνται».

Από την πλευρά της Πολιτείας ο ΓΓ Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, υποστηρίζει αποκλειστικά στον Αθήνα 9.84, ότι η κάθαρση αποτελεί μονόδρομο και δεν τον «φοβίζει» ένα ενδεχόμενο Grexit.

Ο αρχηγός της Καλλονής, Ανέστης Αναστασιάδης, μεταφέρει την ανησυχία των ποδοσφαιριστών για το μέλλον της Σούπερ Λιγκ και των «μικρών» ομάδων που ουσιαστικά απειλούνται με αφανισμό με την πραγματοποίηση του Grexit.

Ο Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, παρουσιάζει την πλευρά του δικέφαλου: «Ούτε Grexit, αλλά ούτε και αυτή την ΕΠΟ». Ακόμη και να γίνει το Κύπελλο, με αυτή την ΕΠΟ ο ΠΑΟΚ δεν κατεβαίνει να αγωνιστεί στον δεύτερο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακού Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, διαψεύδει ότι το πιθανό ποδοσφαιρικό Grexit, δεν απειλεί την συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες

Ο επικοινωνιολόγος Ευτύχης Βαρδουλάκης μιλάει για τη ζημιά που ήδη έχει γίνει, ανεξαρτήτως αν θα εφαρμοσθεί το Grexit και την  ανάγκη να επιστρέψουν «κανονικοί» άνθρωποι στο περιβάλλον του ποδοσφαίρου.

 

Γιώργος Γκιρτζίκης-Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας

GIRTZIKIS

“Δεν θα το σχολιάσω, δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο τέτοια λέξη και αν θέλεις να σου απαντήσω με δυο λέξεις διαφορετικές, παραιτούνται οι ένοχοι.

Αυτός που δεν έκανε το σωστό και δεν εφήρμοσε τον κανονισμό και το καταστατικό και παρενέβη, έκανε παρέμβαση στο ποδόσφαιρο, είναι ο Υφυπουργός. Η ΕΠΟ δεν έκανε κάτι για να μας θέσει προ των ευθυνών μας η FIFA. Το έγγραφο-της FIFA- απευθύνεται στον κύριο Υπουργό. Η διένεξη είναι μεταξύ του υπουργείου και της FIFA. Η FIFA είναι αυτή που προστατεύει το ποδόσφαιρο μαζί με την UEFA και ασφαλώς μαζί με την ομοσπονδία. Η θέση είναι κοινή, αυτά τα οποία βάζει η FIFA στο τραπέζι είναι αυτά που γράφονται στην επιστολή και απευθύνονται στον κύριο Κοντονή. Δεν υπάρχει τίποτε άλλο.

Ο όρος είναι, ξαναρχίζει το Κύπελλο και μπαίνει στο τραπέζι η συζήτηση για όλα αυτά τα οποία θίγουν το ποδόσφαιρο. Μπορεί λοιπόν στη συνέχεια να γίνει η επιτροπή, να συζητήσει η FIFA, η UEFA, η ΕΠΟ και το Υπουργείο. Αν κάποιοι χωρίς να τους θίξω δεν ξέρουν να διαβάζουν ελληνικά, είναι γραμμένο και στα αγγλικά και στα ελληνικά.

Ειλικρινά δεν φοβάμαι να πω. Μπορώ να αρχίσω να μιλάω και να λέω τα πάντα, γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτε, γιατί δεν φοβάμαι και κανέναν. Από την άλλη όμως δεν θα ήθελα να δώσω τροφή για σχόλια, δεν θα ήθελα να συντηρείται μια κατάσταση. Σ’ αυτή τη φάση νομίζω πως θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ σοβαροί, εμείς, εγώ. Αν κάποιοι δεν θέλουν να είναι, δεν με ενδιαφέρει, αυτοί απολογούνται”.

 

Ιούλιος Συναδινός-Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

SINADINOS-GGA

«Αυτό το οποίο είναι το καλύτερο, είναι αυτό που θα γίνει και είναι αυτό που θα οδηγήσει στο να διαμορφωθούν κανόνες αξιοπιστίας, διαφάνειας και ισονομίας για να μη βλέπουμε αυτό το ποδόσφαιρο που έχουμε τώρα.

Σε κανέναν δεν αρέσει. Επομένως όλη η ευθύνη βρίσκεται στην ΕΠΟ, που έχει ήδη κληθεί να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διορθωθεί η κατάσταση.

Από την πλευρά της Πολιτείας έχουν διατυπωθεί οι όροι να φύγουν από τα όργανα του ποδοσφαίρου είτε διοικητικά, είτε από τη διαιτησία, όσοι εμπλέκονται σε δικαστικές υποθέσεις και όσοι κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις. Αυτό είναι το κύριο ζήτημα.

Η πολιτεία έχει ζητήσει να κάνει μόνη της η ΕΟΠΟ και όχι με κρατική παρέμβαση όλες τις ενέργειες που χρειάζονται για να εναρμονίσει τους κανονισμούς και τον κανονισμό λειτουργίας της επιτροπής δεοντολογίας με τους αντίστοιχους του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου ποδοσφαίρου., κάτι το οποίο ακόμα δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα. Ολη η ευθύνη βρίσκεται στην ΕΠΟ».

– Ο κύριος Γκιρτζίκης υποστηρίζει ότι μόνο οι ένοχοι παραιτούνται.

«Ο πρώην πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινίνι και ο Μπλάτερ όταν αποσύρθηκαν μετά την παρέμβαση της επιτροπής δεοντολογίας δεν είχαν κριθεί αν ήταν ένοχοι ή μη ένοχοι, αλλά το ίδιο το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο είχε εκείνες τις πρόνοιες για να αυτοπροφυλαχθεί και να τους αποσύρει μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις.

Αυτό ακριβώς απαιτούμε και από την ΕΠΟ επομένως αυτά τα περί «Μόνο οι ένοχοι παραιτούνται» είναι ελληνικές πατέντες προκειμένου να διατηρείται αυτό το σάπιο σύστημα το οποίο βιώνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Κανείς δεν θα στεναχωρηθεί αν του χρόνου δεν έχουμε αυτό το ποδόσφαιρο. Θα στεναχωρηθούν όσοι έχουν ιδιοτελή ή άλλα συμφέροντα.

Προφανώς και θα υπάρχουν επιπτώσεις, αλλά θα πρέπει να κοιτάμε το νόμισμα και από τις δυο πλευρές. Θα έλεγα για παράδειγμα ότι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές, τα νέα παιδιά θα μπορούν να παίζουν στις ομάδες, ότι την ίδια στιγμή πληρώνουμε δεκάδες εκατομμύρια για να έρχονται διάφοροι ξένοι κι αν θέλετε αμφιβόλου ικανότητας. Κι αν θέλετε βάζουμε κι ένα στοίχημα ότι σε 2-3 χρόνια θα έχουμε μια πάρα πολύ δυνατή εθνική ομάδα.

Τα νέα παιδιά που έρχονται από τα ερασιτεχνικά σωματεία και τις ακαδημίες θα είναι η νέα βάρδια των ποδοσφαιριστών, που θα σηκώσει στις πλάτες του το ελληνικό ποδόσφαιρο».

– Ο κύριος  Κοντονής άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει περίπτωση να επαναρχίσει το κύπελλο, ή τουλάχιστον έτσι ερμηνεύθηκε, υπό κάποιες προϋποθέσεις. Ποιες είναι αυτές;

Η εναρμόνιση του κανονισμού της επιτροπής δεοντολογίας και το να αποσυρθούν από τα δρώμενα όσοι προς το παρόν κατηγορούνται για διάφορα κακουργήματα, αυτοί είναι οι όροι και είναι πάρα πολύ καθαροί.

 

Ανέστης Αναστασιάδης-Ποδοσφαιριστής και εκ των αρχηγών της Καλλονής 

ANASTASIADIS-KALONI

-Για το τι σκέφτεται στο άκουσμα ενός Grexit με το τέλος του τελεσίγραφου της FIFA στις 15 Απριλίου.

 «Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι  πρέπει να βρεθεί μία λογική λύση, για να μην οδηγηθεί σε ακόμα μεγαλύτερο αδιέξοδο το ελληνικό ποδόσφαιρο από αυτό στο οποίο βρίσκεται μέχρι στιγμής, γιατί δεν πιστεύω πραγματικά ότι θα δοθούν σημαντικές λύσεις και θα βελτιωθεί το ποδόσφαιρο, εάν συνεχίσουμε με αυτή την απόφαση που πιστεύει ο Υπουργός (της διακοπής του Κυπέλλου), πιστεύω πως δεν θα βελτιωθεί».

-Θα βρεθεί λύση πριν από το τέλος του τελεσίγραφου;

 «Θέλω να πιστεύω ότι θα βρεθεί μία λύση, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι όλοι πρέπει να κάνουν μια αυτοκριτική, όλοι οι παράγοντες, όλοι αυτοί που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν μιλάω μόνο για την ΕΠΟ ή το Υπουργείο Αθλητισμού, μιλάω για τους ανθρώπους που είναι πίσω από τις ομάδες, το να κάτσουμε όλοι μαζί κάτω και να σκεφτούμε το πόσο λάθος έχουμε λειτουργήσει όλα αυτά τα χρόνια, λειτουργώντας μόνο για το ατομικό συμφέρον της ομάδας, φτιάχνοντας στρατούς για τις προσωπικές μας φιλοδοξίες.

Άρα νομίζω ότι μπορούμε να βρούμε τη λύση εάν υπάρχει λογική. Υπάρχουνε πρωταθλήματα πολύ πιο σημαντικά, πολύ πιο σπουδαία με μεγαλύτερα προβλήματα και κάτσανε κάτω οι άνθρωποι και τα βελτιώσανε και είναι κερδισμένοι 100 φορές περισσότερο όλοι όσοι είναι γύρω από το ποδόσφαιρο. Άρα πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει μία σοβαρότητα και μία λογική για να βελτιωθεί αυτό το άθλημα».

-Πως επηρεάζει τον Έλληνα ποδοσφαιριστή αυτή η υπόθεση;

«Ήτανε κάτι το πρωτόγνωρο. Δεν το περιμέναμε. Βέβαια δεν μας άρεσε και η εικόνα να βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο τις ακρότητες από τον κόσμο, τους φιλάθλους και τους χουλιγκανισμούς. Αλλά είναι μία απόφαση πρωτόγνωρη, σίγουρα μας ταρακουνάει, σίγουρα ήταν ένα θέμα συζήτησης όλο αυτό το διάστημα το τι θα γίνει, το τι μέλλει γενέσθαι. Πρώτη φορά πάρθηκε μια τέτοια απόφαση. Από κει και πέρα και τους Έλληνες ποδοσφαιριστές τους επηρεάζει πολύ και τις Εθνικές ομάδες τις επηρεάζει πολύ, τα παιδιά που θέλουν να κάνουν καριέρα στο εξωτερικό τα επηρεάζει πάρα πολύ και κατ’επέκταση το ίδιο το ποδόσφαιρο και νομίζω πως και εμείς-οι ποδοσφαιριστές- θα είμαστε οι θιγμένο, μην μπορώντας να κάνουμε τη δουλειά μας και να ζήσουμε τις οικογένειες μας».

-Τι συμβουλή θα έδινες στον Σταύρο Κοντονή;

«Θα του έλεγα ότι με βρίσκει σύμφωνο στα περισσότερα από αυτά που λέει, ότι υπάρχουνε παθογένειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι πολλών ετών, με βρίσκει σύμφωνο στο ότι δεν μπορεί να υπάρξει η ασφάλεια για τη σωματική ακεραιότητα ποδοσφαιριστών και φιλάθλων, η οποία διακυβεύεται σε κάθε αγωνιστική, αλλά αυτό πρέπει να γίνει , με μια συζήτηση με όλους αυτούς τους ανθρώπους που ελέγχουν και τις μεγάλες και τις μικρότερες ομάδες ίσως, ώστε να υπάρξουνε ή κάποιες ποινές ή κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις σ΄αυτά τα θέματα. Όχι πάντως το να βρεθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο που είναι ήδη ταλαιπωρημένο τελείως στην απαξίωση. Εγώ αυτό θα του έλεγα».

 

Κυριάκος Κυριάκος-Υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

KIRIAKOS KIRIAKOU-PAOK

«Ζούμε σε ένα ποδόσφαιρο, που έχει πολύ έντονη την οσμή της διαφοράς, της ανισονομίας, της ανισοκρατίας, ένα ποδόσφαιρο, που κατρακυλάει μόνο του στην αξιολόγηση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, χωρίς της βοήθεια από την Πολιτεία. Αυτό το ποδόσφαιρο έπρεπε να δείξει αντανακλαστικά αυτοκάθαρσης, έστω και για τα μάτια του κόσμου. Να προβεί σε κάποιες κινήσεις, που να αποδείξουν ότι υπάρχει μια ανησυχία για όλα αυτά που συμβαίνουν, γι αυτά που έχουν ακουσθεί. Αντίθετα το ποδόσφαιρο έδειξε αυτή την αποκρουστική απάθεια.

Συμπεριφέρθηκε σαν το μικρό παιδί που του παίρνουν το παγωτό, όταν έπρεπε να ενημερώσει τη ΦΙΦΑ και την ΟΥΕΦΑ, για την παρέμβαση της Πολιτείας. Για εμάς είναι μονόδρομος η παρέμβαση της Πολιτείας, το Grexit είναι μια κουβέντα, την οποία με χαρά η ΕΠΟ την έφερε στο τραπέζι , δεν προσπάθησε να φτάσει σε συνεννόηση, ή σε κινήσεις που θα απέτρεπαν αυτό το ενδεχόμενο. Θέλουμε τις ομάδες να αναπτύξουν το προϊόν τους, μέσα στα ευρωπαικά γήπεδα. Τα πράγματα έχουν ημερομηνία λήξης, αν το ποδόσφαιρο δεν στηθεί σε υγιείς βάσεις.

Πόσο καιρό ο κύριος Σαββίδης, ή άλλοι επενδυτές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα χρηματοδοτούν τη μεγάλη τους αγάπη, τις ομάδες τους, για να κερδίζει, ένας ή λίγοι καρεκλοκένταυροι. Σε περίπτωση που οι άνθρωποι που βαραίνουν το ελληνικό ποδόσφαιρο αποχωρήσουν, είμαστε διαθέσιμοι να συζητήσουμε οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη για το Κύπελλο.

Η ΕΠΟ αντιμετωπίζει λίγο πολύ, όλους τους άλλους που την κατηγορούν ως ηλίθιους. Προστατεύει το ποδόσφαιρο, λέει ο κύριος Γκιρτζίκης , όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Χρησιμοποιεί μια επιχειρηματολογία που μπορεί να εισακουσθεί μόνο από κλακαδόρους παλιάς γενιάς και αρνείται να κάνει την παραμικρή κίνηση. Νομίζω ότι τον ξεπερνάει και το ποδόσφαιρο και η εποχή του κι ο κόσμος. Ο κύριος Γκιρτζίκης είναι αποτέλεσμα, όχι η αιτία του συστήματος. Βρέθηκε σε αυτή τη θέση γιατί το σύστημα κυβερνάει αυτό το χώρο επι δεκαετίες».

 

Σπύρος Καπράλος-Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων

kapralos

«Το grexit του ποδοσφαίρου, δεν μπορεί να επηρεάσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό όμως που μπορεί να επηρεάσει, είναι αν υπάρξουν νομοθεσίες τέτοιες, που αντιβαίνουν του Ολυμπιακού καταστατικού χάρτη. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία. Η Ελλάδα δεν είναι ξεκομμένη από το διεθνές αθλητικό γίγνεσθαι.

Επομένως πρέπει να ακολουθεί τους κανόνες και των Διεθνών Ομοσπονδιών, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Στο εξωτερικό, όλα αυτά τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα, έχουν βαρεθεί να ακούνε ότι οι Έλληνες συνεχώς αντιμάχονται ο ένας τον άλλον. Έχουμε το αυτοκαταστροφικό στοιχείο και ελπίζω να μην επηρεάσει αυτό καθόλου. Είμαι δέκτης παραπόνων από τη ΔΟΕ γι αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα».

 

Ευτύχης Βαρδουλάκης-Επικοινωνιολόγος

Vardoulakis

 

«Μια φθορά όσον αφορά στην εικόνα έχει ήδη υπάρξει. Οποιαδήποτε φθορά δημιουργηθεί θα είναι ελάχιση σε σχέση με την καταστροφή στην οποία θα σηματοδοτεί μια πιθανή έξοδος των ελληνικών ομάδων .

Οι επιπτώσεις του GREXIT είναι τέτοιες που θα φέρουν το ελληνικό ποδόσφαιρο 30 χρόνια πίσω, γιατί το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οι 22 ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές και οι παράγοντες ενός αγώνα . Είναι ολόκληρη βιομηχανία πίσω από αυτό η οποία και θα απαξιωθεί. Και αυτό περιλαμβάνει τα συνδρομητικά κανάλια, από το χώρο των διαφημίσεων, από όλη τη βιομηχανία που είναι στημένη γύρω από το χώρο του ποδοσφαίρου .

Θα προκαλέσει πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε όλο το οικοδόμημα καθώς θα μειωθούν σε δραματικό τρόπο και σε πολύ μεγάλο βαθμό τα έσοδα και των υπολοίπων αθλητικών τμημάτων, τα οποία αυτή τη στιγμή είτε χρηματοδοτούνται μέσα από τα ποσοστά των ΠΑΕ, το 10% που παίρνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία είτε μέσα από τα συνδρομητικά κανάλια τα οποία αν καταστραφεί το ελληνικό ποδόσαιρο θα μειωθεί πολύ η εμπορική του αξία θα μειωθούν και τα έσοδα των ομάδων από αυτό, άρα τα κανάλια δε θα μπορούν να δίνουν λεφτά ούτε γι’ αυτές τις διοργανώσεις.

Οποιαδήποτε υπουργική απόφαση οδηγήσει τα πράγματα προς τα εκεί θα είναι η βούλα στην καταστροφή όλου του ελληνικού αθλητισμού.

Πρέπει να αλλάξει λίγο η σύνθεση του κόσμου που πηγαίνει στα γήπεδα. Να το πω απλά , κανονικούς ανθρώπους. Να πηγαίνουν περισσότεροι κανονικοί άνθρωποι στα γήπεδα. Να αντιληφθούν και οι ομάδες ότι πέρα από το συγκεκριμένο κοινό των σκληροπυρηνικών οπαδών υπάρχουν ευρύτερα στρώματα τα οποία θα πρέπει να προσεγγιστούν. Αυτό είναι το ένα . Το δεύτερο είναι σε θεσμικό επίπεδο να καταλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ότι δεν είναι ένας αγώνας επικράτησης μέχρις εσχάτων αυτού που θα είναι πιο δυνατός στο παρασκήνιο αλλά το κοινό συμφέρον όλων είναι αυτό το πράγμα που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο να μεγαλώσει , να μεγαλώσει η πίτα του, να προσελκύσει μεγαλύτερα έσοδα απ’ τα οποία θα βγαίνουν όλοι οφελημένοι. Σ’ αυτούς τους δύο πυλώνες θα πρέπει να πατήσει όλη η ανάπτυξη.

Αυτή η βιομηχανία χρειάζεται κι ένα νέο πελατολόγιο. Μόνο με τους άρρωστους σε εισαγωγικά δε γίνεται δουλειά δε μπορεί να πάει η βαλίτσα μακριά».

-Έχουμε παρακολουθήσει τις δηλώσεις τόσο του κ. Κοντονή όσο και των ανθρώπων της ΕΠΟ. Πως το χειρίστηκαν επικοινωνιακά;

«Δεν το χειρίστηκαν καλά ούτε οι μεν ούτε οι δε. Οι μεν άνθρωποι της ΕΠΟ φέρονται σαν να μην υπάρχει πρόβλημα . Να υπάρχει μια λογική , παιδιά εδώ είναι το δικό μας μαγαζί μην ανακατεύεστε, απ’ την άλλη πλευρά η κυβέρνηση και προσωπικά ο κ. Κοντονής λέει ότι εγώ θα κάνω το δικό μου και δε μ’ ενδιαφέρει τι λέει η ΟΥΕΦΑ τι λέει η ΦΙΦΑ σα να προτάσσει το δικό του πολιτικό τσαμπουκά από το συμφέρον του ελληνικού αθλητισμού συνολικά όχι μόνο του ποδοσφαίρου. Δεν είναι ο προσωπικός του τσαμπουκάς του κ. Κοντονή και ο προσωπικός του νταλκάς σημαντικότερος από το ελληνικό ποδόσφαιρο το οποίο υπάρχει σχεδόν έναν αιώνα και θα υπάρχει και μετά τον κ. Κοντονή.

Όπως και να εξελιχθούν τα πράγματα θα έχει συσσωρευτεί μια φθορά που ελπίζω να μπορέσει να ξεπεραστεί . Θα εξαρτηθεί κυρίως από τους ίδιους τους ανθρώπους του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως τους ιδιοκτήτες των μεγάλων ομάδων και την ωριμότητα και το αίσθημα ευθύνης που αυτοί θα επιδείξουν και πολύ λιγότερο από την πολιτική ηγεσία ή αν θέλετε ή ακόμα κι αν θέλετε από την ηγεσία των ανθρώπων του ποδοσφαίρου».

 

 

Την έρευνα επιμελήθηκαν οι Διονύσης Δελής, Ανδρέας Χανιάς, Στέφανος Λεμονίδης, Κωνσταντίνα Πλαστήρα και Απόστολος Βαξεβανέλλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων