ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search

Το Ιράν απαγορεύει τη χρήση άγριων ζώων στα τσίρκο

Το υπουργείο Περιβάλλοντος του Ιράν της μεσανατολικής χώρας ανακοίνωσε ότι δε θα εκδίδει πλέον άδειες που θα επιτρέπουν την επιστράτευση ζώων άγριας φύσης για παραστάσεις στα τσίρκο, ουσιαστικά διακόπτοντας οριστικά τη μακροχρόνια πρακτική και στις 31 περιφέρειες του Ιράν.

Το Ιράν ακολουθεί την Ελλάδα, την Κύπρο, το Βέλγιο, την Αυστρία, το Περού, τη Βολιβία, την Ολλανδία, την Κολομβία, τη Σλοβενία, και την Παραγουάη, που έχουν ήδη απαγορεύσει τη χρήση άγριων ζώων στα τσίρκο. Μάλιστα η Ελλάδα ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που απαγόρευσε τη χρήση τους το 2012.

Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία εξακολουθούν να επιτρέπουν την πρακτική, η οποία έχει επικριθεί από όλες τις φιλοζωικές οργανώσεις λόγω των αρνητικών συνεπειών στην υγεία των ζώων και της συχνής κακομεταχείρισής τους. Επίσης, πέρα από το ψυχολογικό άγχος που βιώνουν, οι συχνές μετακινήσεις σε κλειστούς χώρους και η διαβίωση σε άθλιες συνθήκες επιδεινώνουν δραματικά την υγεία τους.

Τα είδη που προστατεύονται από την απαγόρευση περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, τίγρεις, λιοντάρια, ζέβρες, θαλάσσιους λέοντες και πρωτεύοντα θηλαστικά.

 

Newsroom Αθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων