ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
>
Search
Υπουργείο Οικονομικών

Παράταση για την κατάθεση των δικαιολογητικών υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη

Παράταση από 15 έως και 47 ημέρες δίνει το Υπουργείο Οικονομικών στους δανειολήπτες, προκειμένου να καταθέσουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα ένταξης στον παλαιό νόμο Κατσέλη αρκεί να έχουν ήδη υποβάλει την αίτηση πριν τεθεί σε ισχύ ο αναθεωρημένος Νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι.

Προϋπόθεση για να ισχύσει η παράταση είναι οι δανειολήπτες να μπορούν να αποδείξουν ότι οι τράπεζες στις οποίες απευθύνθηκαν για να πάρουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθυστέρησαν να τα εκδώσουν, ώστε να συμπληρώσουν εγκαίρως τον φάκελό τους.

Μετά από καταγγελίες των καταναλωτών για δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις από τις τράπεζες στην έκδοση των αναγκαίων πιστοποιητικών για προσκόμιση στα Ειρηνοδικεία, εκδόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ερμηνευτική εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία:

Α. Η υποβολή της αίτησης στα Ειρηνοδικεία θα γίνεται κανονικά μέχρι τις 31/12/2015.

Β. Η υποβολή των δικαιολογητικών μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και 45 ημέρες συν 2 ημέρες μετά την κατάθεση της αίτησης στα Ειρηνοδικεία.

Γ. Εξακολουθούν να ισχύουν όλες οι διατάξεις του νόμου 4346/2015.

Ερμηνευτική Εγκύκλιος του Ν.3869/2010, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, σχετικά με την κατάθεση αιτήσεων και την ολοκλήρωση της κατάθεσης της αίτησης στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.
Newsroom Αθήνα 9.84

Print Friendly, PDF & EmailΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αν είσαι φίλος... * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

κατασκευή ιστοσελίδων